Цвета Караянчева е със счупена раменна става след катастрофа

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева е със счупена раменна става след катастрофа на пътя Шумен - Силистра.

Автомобил, в който е пътувала Караянчева, катастрофира днес на пътя Шумен – Силистра.

Сигналът за инцидента е подаден малко след 10.30 часа днес.

Караянчева написа във "Фейсбук", че е добре:

Здравейте, приятели. Пиша тук, тъй като нямам възможност да отговоря на всички обаждания - да, претърпях пътен инцидент. Добре съм и ви благодаря за загрижеността. Имам счупена раменна става . Изказвам своите благодарности на екипа в болницата в Шумен. Доколкото съм информирана и останалите участници в катастрофата са добре.

По първоначални данни на главен път Шумен–Силистра, на около 150 м след разклона за село Върбак, 31 – годишна водачка на лек автомобил при ляв завой навлязла в опесъчен участък, губи контрол над колата и се ударя в насрещно движещ се лек автомобил. В него се е возила Цвета Караянчева.

От НСО потвърдиха, че има пътен инцидент с тяхна кола, пред NOVA.

За да избегне челния сблъсък, шофьорът от първата кола в кортежа, в която е била Караянчева, е направил маневра, с която е завъртял автомобила така, че ударът да бъде страничен.

Трима души са пострадали, съобщиха от полицията. Взети са алкохолни проби на водачите. Пробите са отрицателни. По-късно през деня я транспортирали с хеликоптер до Правителствения ВИП, откъдето е закарана в болница „Лозенец”.

"На 15 септември 2019 г. около 10.30 часа на главен път Шумен-Силистра, след разклона за с. Върбак, автомобил на Националната служба за охрана е ударен от лек автомобил, управляван от 31-годишен водач", пише в официална позиция, разпространена от Националната служба за охрана по повод инцидента с катастрофата, при която пострада председателят на парламента Цвета Караянчева.

"Благодарение на бързата и точна реакция на водача на НСО, са ограничени щетите от удара. Мястото на произшествието е било незабавно обезопасено. При инцидента Цвета Караянчева е получила нараняване и незабавно е транспортирана в болнично заведение. Национална служба за охрана не р азполага с информация за други пострадали от инцидента. Причина за пътния инцидент и вината за причиняването му ще бъдат установени в рамките на текущото разследване", пише в официалното съобщение на службата за охрана.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още актуални новини от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram

Вести.бг

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ne
    nelicha - нелича
    7 0
    06:33, 16 сеп 2019
    Ами да , ако си беше сложила колана , нямаше да има сериозни последствия. Колана не е само за простосмъртните . Той наистина спасява животи.

Още новини

Последни новини