"Арда" записа втора поредна победа, надигра "Ботев"-Враца

АРДА записа втора поредна победа в efbetЛИГА, след като се наложи с 2:1 над Ботев Враца. Срещата от 9-тия кръг се игра на ст. Локомотив в Пловдив.

Срещата започна повече от интересно, като гостите от Враца първи отправиха два последователни изстрела към Караджов, но те бяха спасени безпроблемно от стража на АРДА. В 15-та минута Спас делев изпълни пряк свободен удар от около 25метра, топкaта срещна десния страничен стълб на Костов, Коконов направи добавка, но вратаря на гостите спаси удара. Топката обаче попадна в Радослав Василев и нападателят на АРДА хладнокръвно я прати в мрежата на Ботев за 1:0. След това попадение, играчите на Стамен Белчев се настаниха трайно в половината на врачани, опитвайки се да вкарат втори гол. Такъв бе отбелязан от Коконов, но отменен поради засада. В 28-та минута Иван Караджов спаси удар към неговата врата, след което с далечен шут намери Жоа Аморим, който с едно докосване прати топката към оставения сам в наказателното поле Спас Делев, но ударът му срещна тялото на вратаря на Ботев Враца. В 41-та минута Иван Коконов напредна от дясно, центрира, но Костов успя да пресече топката.

След почивката оборотите на стадион Локомотив в Пловдив, отново бяха високи. Врачани отправиха удар към Караджов, за когото не бе проблем да го парира. Нова възможност за покачване на резултата имаха играчите на АРДА в 57-та минута. След разбъркване в наказателното поле на АРДА, топката попадна в Коконов, който елегантно я пусна покрай бранител на врачани, и след като направи близо 40 метров спринт, се озова очи в очи срещу Костов. Тогава той реши да подаде към свой съотборник,а коженото кълбо бе избито от защитник на Ботев. В 66-та минута след едно центриране от дясно в половината на АРДА, Валери Домовчийски успя да отклони топката и да я прати зад гърба на Караджов за 1:1. В игра за АРДА се появи Илиша Сам, който секунди по-късно в 67-та минута след серия от финтове в наказателното поле, шутира, но Костов показа завиден рефлекс. В 70-та минута отново Сам бе в основата на поредната опасност в наказателното поле на гостите от Враца. Той отправи силен удар, топката бе избита, но връхлитащият Иван Коконов успя да я вкара в мрежата , и отново изведе АРДА напред в резултата 2:1. Шоуто на футболистите в синьо продължи в 72-та минута, когато Сам и Коконов направиха поредица от двойни подавания завършени с удар с глава на Сам.До края на срещата отново Илиша имаше отлична възможност да се разпише, но ударът му мина близо до вратата на Ботев. Официален дебют направи защитникът Илиас Хасанов, който замени Пламен Крумов.

След този кръг АРДА има актив от 15 точки и заема 4 място. В следващия 10 кръг на efbetЛИГА АРДА гостува на Лудогорец, като срещата е на 22 септември от 20:15 часа, на Лудогорец Арена.

СЪСТАВА НА АРДА:
1. Караджов, 22. Кръстев, 71. Крумов, 5. Гаич, 12. Глишич, 27. Мартинов, 8. Ховсепян, 7. Делев, 30. Аморим, 17. Коконов, 99. Василев

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини