Надал подчини Медведев в грандиозен финал на US Open

Рафаел Надал триумфира на US Open, след като на финала в Ню Йорк надигра Даниил Медведев със 7-5 6-3 5-7 4-6 6-4 в грандиозно зрелище, продължило почти пет часа.

Световният №2 имаше пълен контрол и поведе с 2-0 сета и брейк в третата част, но само за да види как опонентът му „възкръсва“ от нищото. В решителния пети сет победителят оцеля в критичен втори гейм, в който изглеждаше в безизходица, преди да промени отново съотношението на силите и да наложи волята си.

За Матадора трофеят е четвърти в кариерата му от последния турнир от Шлема през годината. Така след 18 години в Тура изглежда, че световният №2 не дава никакви признаци да забави темпото. Титлата за него е 19-а от Големия шлем и го постави в позиция, в която изостава само на едно „мейджър“ отличие от Роджър Федерер.
 
Все пак Даниил стана първият руснак, който игра „мейджър“ финал от 2005 г. насам, когато на Australian Open Марат Сафин триумфира с отличието след победа над Лейтън Хюит.  Както и първият от страната си, който спори за трофея в Ню Йорк, откакто последно отново Сафин излезе във финален мач през 2000 г.
 
Медведев загуби финалите във Вашингтон и Монреал, но след това спечели най-голямата титла в кариерата си на Мастърса в Синсинати и е едва третият тенисист в историята, класирал се на финали в тези три надпревари и US Open в рамките на една кампания.
 
 
Източник: tenniskafe.com

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Мо
    Моника. П
    0 0
    12:34, 9 сеп 2019
    Аз бях наи добрата в хасково но заради вас не успях защтото аспуха ми изтарва
  • 2
    Мо
    Моника. П
    0 0
    12:37, 9 сеп 2019
    Грише кажи как праднах и направиг геим а ти като парфеше аз ди душех аспуха
Последни новини