Windows 7 излиза официално на 22 октомври

Продажбите на операционната система Windows 7 ще започнат на 22 октомври 2009 г., съобщава Reuters като се позовава на изявление на официални представители на Microsoft. Производителите на РС ще получат системата още през юли, а първите компютри с предварително инсталирана Windows 7 ще се появят на пазара през октомври. Тогава тази операционна система ще може да се купи и отделно в кутия.
Както е известно, Windows 7 идва да замени операционната система Vista, която беше пусната през 2007 г. Този път обаче Microsoft няма да чака коледните празници, когато по традиция се наблюдава най-голямо търсене на компютри и потребителска електроника.
Освен това, както съобщихме преди, в рамките на специална програма Microsoft ще предложи на потребителите възможност за безплатен ъпгрейд на операционната система Windows Vista до Windows 7. По неофициална информация, възможността за безплатен ъпгрейд ще бъде предоставена на потребителите, които са си купили персонални компютри с Windows Vista през периода 1 юли 2009 до 31 януари 2010 г. Целта на инициативата е да се стимулират продажбите на софтуер и хардуер в условията на финансова криза.
Безплатната програма Windows 7 Upgrade Program ще засегне само версиите Windows Vista Home Premium, Business и Ultimate. Версиите Windows Vista Home Basic и Starter Edition ще могат да бъдат обновени до Windows 7 само срещу заплащане.
Източник: pcworld.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини