"Видите ли мъж, веднага се изправете". Властите в Ингушетия, Русия, инструктират жените

Руските власти в населения основно с мюсюлмани регион в Северен Кавказ Ингушетия издадоха брошура, която инструктира жените „да отдават почит“ на мъжете.

Листовката, издадена през миналата седмица в столицата на региона Магас, е предназначена да дава базисни инструкции на младежите в Ингушетия за това как да се обличат и как да се държат на публични места, пише Свободна Европа.

Брошурата е издадена на 3 езика – ингушки, руски и ангийски.

Тя вече е доставена до всички части на региона, а властите съобщават, че ще бъде раздавана на децата в училище в началото на учебната година, която започва в понеделник.

Текстът на листовката призовава момичетата „да помнят почетното място на жената в ингушкото общество“ и инструктира „жени на всякаква възраст да оказват почит към мъже от всяка възраст“.

„Красотата на жената е в блясъка, добрите нрави, спокойния тон и стоенето далеч от непознати. Жените нямат право да викат и да говорят шумно на публични места“, пише в брошурата. Тя казва също, че „достойният ингуш никога няма да излезе от дома си с боси крака“, а носенето на „тесни дрехи“ е описано като „непристойно“.

Листовката инструктира също, че всеки трябва да направи път, когато срещу него идва някой, който е дори с един ден по-възрастен.

Кметът на Магас Беслан Тцечоев каза пред Радио Свобода, че текстът на брошурата е бил изготвен след консултации с местните старейшини, както и експерти по традициите на ингушите. Според него листовката по никакъв начин не дискриминира жените.

„Жените трябва да се изправят в присъствието на мъж, показвайки уважението си към тях, без значение на каква възраст са. Дори възрастна жена се изправя, когато е на публично място, за да покаже уважение към момче тийнеджър“, казва Тцечоев.

Правозащитни организации от години твърдят, че правата на жените в Северен Кавказ се нарушават. Властите в региона отговарят, местните традиции често противоречат на западните ценности.

Източник: Свободна Европа

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    In
    incubo
    9 -3
    17:42, 3 сеп 2019
    това да не е за раждане на нови талибани
  • 2
    Ри
    рита
    2 -3
    11:00, 5 сеп 2019
    Мислех си че това са отживелици. С изненада установявам че не са. Жените продължават да са второ качество и трябва да стават прави когато видят мъж, продължават да са стока на много места по света и там никой не се интересува от чувствата им.Могат да бъдат назидателно убивани с камъни пред хората или от собственото си семейство ако не се подчинят.Забележете дори бог е мъж и в това няма нищо случайно и колкото и да сме префинени на запад все пак Мария Магдалена не е спътница на Христос, а пропаднала жена .... Това е мъжки свят
  • 3
    Об
    обективен
    1 -2
    11:28, 6 май 2020
    Това е най-правилно отношение към жените. Няма такова нещо, като жената над мъжа или пък да му е равна. Тези извратености с равенството между половете са измислица на архитектите на НСР, за да има слаби държави с женско управление, които да бъдат лесно завладяни. Западът е вече покварен от овластени жени. Жената не притежава качества, за да управлява мъжката сила. Тя трябва да си знае мястото, а мъжът да употреби физическата си сила за да я сложи на място. Само така ще се ликвидира феминистичната зараза отровила Хр. свят, в който ако мъжете не се вземат в ръце ще загине, заради женска простотия и некадърност! За президент и за папа жени не се избират!
    • Да
      Даниел
      1 0
      01:03, 23 мар 2024
      Освен, че сте очевидно болен мозък, сте комлексиран, най-вероятно импотентен социопат. Изключително спешно трябва да Ви преберат в лудница и да изхвърлят ключа.
Последни новини