Чудните дни на България – атомни песни, щурмът на властта и началото на края (видео)

АЕЦ „Козлодуй“ пропяха в интернет пространството. Честно казано, нищо особено няма в клипа, освен че виждаме атомната ни електроцентрала, което рядко може да се случи иначе. Не е никак хубаво, че пеенето ги е обзело по покана на „Росатом“. Очевидно не такива покани им се отправят от българска страна. Годишнината си е годишнина и благодарим за цените на тока. Те са над европейското ниво, поласкани сме, почти благословени.

Регистрацията на партии и коалиции за местните избори започна. Първи на входа на ЦИК се оказали младежите на ГЕРБ. Те са се настървили за битката за власт от доста време, или поне, говори се, пред ЦИК дежурели денонощно от седмица. Това в очакване да щурмуват властта. Като я вземат, щурмуват друго и вече не са младежи.

Традиционно българският народ учел на труд децата си откак проходели. От това зависела съдбата им – да имат умения, да са сръчни, издръжливи, съобразителни и да не ги мързи. Някога трябвало да сеят и орат, най-много да смятат, четат и пишат. Сега може без такива работи. Има 70 милиона лева само за 50 дни да се вземат. Не е за вярване, че докато нощували пред ЦИК, въпросните младежи са чели Данте или са писали стихове, примерно. За оране и копане няма нужда да се пита сега, за купуване и продаване по-може да има смисъл някакво питане, но и това придобива друг контекст, предвид щурмуването на властта.

Социолозите направиха сметка, че никоя партия нямало да надделее на изборите на 27 октомври в столицата. Вота щели да го решат 50-100 хиляди софиянци дето досега не били гласували. Можем да им вярваме на социолозите. Първо: така стана Брекзит, британците още се чудят откъде им се пръкнаха 1-2 милиона такива никога не гласували избиратели. Второ: социолозите, които в същата прогноза предположиха началото на края на ГЕРБ, са много успешни социолози, известни досега предимно като социолозите-милионери. И техните прогнози се сбъдват, вече сме виждали началото на края на други, после и края на края им. Не се съмнявайте, и краят на края да дойде на една власт, веднага иде друга. Даже може да е съвсем същата, името е достатъчно да е друго.

Ако не сте чули още песента, с която АЕЦ „Козлодуй“ се явява на конкурса на „Росатом“, ето я. Няма сега да мислим, ако го спечели дали следва да празнуваме с тях или да отхвърлим всяка руска намеса:

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

 • 1
  Ko
  Koko
  1 -2
  12:19, 3 сеп 2019
  Кой се е подписал под това жесеоарско излияние?

Хороскоп за 18.09.2019

Хороскоп за Овен

Овен
Поддържайки коректни взаимоотношения с хората около вас, делата ви ще се развиват по начина, който желаете. Без излишни вълнения ще работите по тях, осигурявайки си добро присъствие на професионалната сцена. С конструктивно мислене и подход ще заемете активна позиция, насочена към пропуските в организацията и управлението на нещата, които зависят от вас.
18.09.2019

Хороскоп за Телец

Телец
Съмненията ви в нещо или някого не ви оставят и това внася напрежение в живота ви. Изчистете проблема, каквото и да ви струва това. Мислете позитивно и погледнете на всичко откъм добрата му страна. Но нито за миг не се съмнявайте в себе си. Имате много основания да сте доволни от това, което сте постигнали.
18.09.2019

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Едно нововъведение значително ще ви улесни в работата ви. Не се поддавайте на мрачни мисли и вярвайте в скорошния си успех. Бъдете сигурни, той няма да закъснее. Негов предвестник са добрите новини, които ще получите, а също и случващото се. Печалбите ви ще са в пъти повече, отколкото, ако бяхте останали пасивни и чакащи.
18.09.2019

Хороскоп за Рак

Рак
Ако се чувствате добре под светлината на прожекторите, то днес е вашият ден. Постоянно ще бъдете в центъра на вниманието, а компетентната ви преценка ще се котира високо. Не се заблуждавайте, че ви надценяват. Просто всичко днес ви върви и това ви личи.
18.09.2019

Хороскоп за Лъв

Лъв
Умеете да навеждате другите на своите мисли и успешно ще решите свой проблем. Ще ви повярват, но ако не сте искрени, ще съжалявате в последствие. Оставете нещата, които не са ви ясни на специалистите и се заемете със силните си страни. Развийте потенциала си и ще се гордеете с постиженията си.
18.09.2019

Хороскоп за Дева

Дева
Ангажиментите, които ви занимават са прекалено много. Изкушението да се измъкнете от всичко е голямо, но не и за вас. Не избягвайте сериозните задължения, ще си помогнете много, ако се справите с тях още днес. Денят ще ви донесе приятни емоции, свързани с осъществяване на ваша мечта.
18.09.2019

Хороскоп за Везни

Везни
Бъдете реалисти и не хранете очаквания, които няма да се случат днес. По-важно е да покажете стабилното си присъствие там, където сте, като заложите на опита, знанията и авторитета си. Ще има развития за бизнеса и връзката ви, но всичко по реда си. Любознателните от вас ще научат интересни детайли по тема, която ще ги вълнува в бъдеще.
18.09.2019

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Стремежът ви към нови и непознати неща ще се задълбочи и ще ви подтикне да вземете по-смели решения. Ако подобрите общителността си и станете по-толерантни към мнението на другите ще имате успехи. Здравословно състояние на близък човек ще ви притесни и вечерта ще търсите компанията на приятели и на хора, с които да се отморите.
18.09.2019

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Сериозността на задачите ви изисква да сте повече отговорни към работата си, за да приключи деня ви успешно. С реален поглед върху събитията, ще се възползвате от даденостите и ще ги накарате да работят за вас. За другите може и да е трудно осъществимо, но вие ще го направите елегантно и с резултат.
18.09.2019

Хороскоп за Козирог

Козирог
Проявете разбиране към мисленето на хората, с които участвате в реализацията на общ проект и няма да съжалявате. Добронамерено изчистете спорните моменти и ускорете сроковете, можете да се справите. Излъчвате увереност и стабилност, която се отразява добре на всички около вас.
18.09.2019

Хороскоп за Водолей

Водолей
Служебни, бизнес и здравословни въпроси ще стоят пред повечето от вас днес. Цените времето си и не бихте желали да губите от енергията си в празни приказки и действия без резултат. Позициите ви на работното място ще се стабилизират, което е глътка свеж въздух за напрегнатото ви ежедневие.
18.09.2019

Хороскоп за Риби

Риби
С делови и точни действия ще привеждате в ход програмата си, запазвайки и доброто си настроение. В открит разговор ще изчиствате недоразуменията и ще разработвате новите си идеи в движение. Ангажираността ви с чужди проблеми няма да ви тежи, отличната ви форма и желание за взаимопомощ са очевидни.
18.09.2019
Последни новини