МОН ще даде 2 млн. лв. за „електронни дневници“

Министерството на образованието ще отпусне 2 млн. лв. за разработване на системи тип "електронен дневник" в училищата, в които все още няма такива. Всяко училище, което желае да се възползва от предоставеното финансиране, трябва да е осигурило софтуера до 3 септември, за да може той да бъде одобрен от МОН и да заработи в началото на новата учебна година.
 
Министерството ще осигурят необходимите средства спрямо броя на учениците и направената оценка за функционалността на софтуера.
 
Новите "електронни дневници" ще се използват чрез стандартните уеб браузъри за персонални компютри, както и чрез мобилните устройства. До тях ще имат достъп и родителите, които ще получават известия в реално време за нанесените оценки, броя отсъствия и забележките на ученика. Тази система трябва да позволи на учителите да се свържат с родители и да ги уведомят за родителски или индивидуални срещи.
 
Софтуерът трябва да позволява на родителите да се информират и за нивото на своето дете, трудностите, които изпитва, отношението му със съучениците и за инициативност му. Целта на новите "дневници" е да се улесни връзката между родител и учител.
 
По програмата „Информационни и комуникационни технологии“ на МОН са предвидени средства и за абонаменти за доставка на интернет услуги за всички училища в страната, както и за оборудване на училищата и детските градини с хардуер и мултимедия за фронтално обучение.
Източник: economic.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини