Нумерология: Психическото ви число показва как най-добре да се реализирате в живота

Датата на раждане носи информация за вашите възможности, особености на характера, умствен потенциал. Психическото ви число ще ви подскаже как най-добре да се реализирате в живота.

Как да го пресметнете : Нумерологията работи с числата от 1 до 9. Когато се получи по-голямо число, то се редуцира.

Пример: Рождена дата 28.12.1987

Психическото число се получава от датата на раждане, в този случай това е цифрата 28, !без месеца и годината!.

Събираме 2+8 = 10, число, което е по-голямо от 9, така че продължаваме да редуцираме: 1+0 = 1 - психическото число е 1.

Психическо число   1 
(родените на 1, 10, 19,  28, от който и да било месец)
Единиците умеят да се налагат и да изразяват свободно чувствата си. За представителите на това психическо число спокойствието и тишината са от голямо знамение.

Често мечтаят да живеят в крайни тихи квартали далече от шумотевицата на града. Това са индивидуалисти, които имат много силен авторитет пред останалите.

Събуждат у околните респект, без да полагат особени усилия за това.

Обичат да пробват нови начини за постигане на целта и повеждат останалите по неутъпкани пътеки към успеха.

Тези хора са прями, целенасочени и много често имат лидерски възможности. Не ги интересува общественото мнение, на настроения са и много рядко приемат съвети от околните - дори и от най-близките си. Стават за началници.

Трудно понасят някой да бъде над тях. Обичат свободата.​

Психическо число   2 
(родените на 2, 11, 20, 29, от който и да било месец)
Непостоянство, чувствителност, идеализъм и силно развита интуиция - това са основните характеристики на психическото число 2.

Тези хора са много зависими от емоциите си, оставят се да бъдат водени от чувствата си. Имат развито шесто чувство и голяма фантазия. Това обаче често им създава проблеми - случва им се да бъркат своите виждания и желания с реалността.

Имат творчески умения, но рядко ги реализират, защото са нерешителни и трудно се съсредоточават върху една определена цел.

Много са податливи на стрес и едва се справят с по-заплетени и тежки житейски ситуации. Правят всичко възможно, за да ги мислят околните за мили и приятелски настроени. Имат нужда от сплотеност, хармония и разбирателство с другите.

Психическо число   3 
(родените на 3, 12,  21,  30, от който и да било месец)
Тройките са много оригинални и с богато въображение. Тези хора обичат да бъдат център на внимание и всички да разберат, че те са единствени и неповторими. Имат големи творчески заложби, постоянно измислят интересни идеи, които знаят точно пред кого да представят.

Могат да се реализират в области, свързани с информационния поток.

Не им липсва нито фантазия, нито логическо мислене. Много са амбициозни. Имат голяма нужда от комуникация и социален живот, обичат да са сред хора - независимо дали става въпрос за забавление или работа. Отворени са към нови идеи.

Умеят да вземат предложението на някой друг и умно да го направят част от собствените си планове. Обичат да им се възхищават.

Психическо число   4 
(родените на 4, 13,  22, 31, от който и да било месец)
Това число представлява материалното. Четворките са устремени към финансите и недвижимото имущество. Те са много взискателни и критични.

Виждат страшно много несъвършенства в заобикалящия ги свят, с които не могат да се примирят.

Често печелят неприятели, защото са недоверчиви, взискателни и вечно недоволни. Когато нямат основателна причина за това, много хора го приемат твърде лично. Обичат всичко в ежедневието им да е подчинено на грижливо изработена от тях система.

Склонни са да поставят реда пред всичко, дори пред важните неща като разбирателство, толерантност и уважение. Не обичат промените и често избират консервативни начини за решаване на проблемите. Това понякога често им създава неприятности.

Психическо число   5 
(родените на 5, 14,  23 , от който и да било месец)
Обичат промяната, движението и приключенията. Тези хора са много наблюдателни и интелигентни.

Проявяват интерес към най-разнообразни дейности. Въпреки че обичат изненадите, все пак се стараят в ежедневието им да цари ред.

Петиците са „играчи“, обичат и умеят да рискуват. Това ги кара да се чувстват добре, зарежда ги с положителна енергия и силни страсти заради високия адреналин при всяка рискова операция. Често влагат, време, усилия и пари в несигурни проекти.

Независимо на колко години са, те винаги носят младежки дух, много са любопитни и обичат експериментите. Не им липсва нито интуиция, нито предвидливост.

Обикновено са душата на компанията, защото са много забавни и около тях витае особено очарование.

Психическо число   6 
(родените на 6, 15, 24, от който и да било месец)
Шестиците обичат спокойствието и уредения живот. Не могат да си представят ежедневието без многобройните приятели, които имат. Поради тази причина са склонни да се правят, че не забелязват, когато се държат несправедливо или нечестно с тях и лесно прощават.

Освен това, често остават разочаровани заради нереално високото мнение за заобикалящите ги и прекомерните очаквания към тях. Винаги са готови да помогнат на приятел, дори когато това е в разрез със собствените им планове и амбиции.

Тези хора са големи естети - създават около себе си приятна атмосфера, както вкъщи, така и на работното място. Имат нужда от ред и спокойствие в офиса, не обичат стреса, напрежението и бързите промени. Ако тези условия са налице, те са способни на големи делови постижения.

Психическо число   7 
(родените на 7, 16, 25, от който и да било месец)
Седмиците имат вътрешен радар. Знаят какво да очакват от всяка ситуация и човек. Много са интуитивни, нищо не може да ги изненада и затова често скучаят. 

Някои Седмици имат уклон към духовенството и дори могат да му се посветят за цял живот. Обичат да остават сами. Само така могат да се занимават на спокойствие с нещата, които ги интересуват.

Те имат много богата душевност и още по-големи знания във всевъзможни области. Когато не е свързана с религия, често работата им е в областта хуманитарните науки.

Много приятелски настроени  са към околните. Могат да приемат и да изслушат всеки, който си има проблеми и изпитва необходимост да ги сподели. Освен това винаги са готови да помогнат и то не само със съвети.

Психическо число   8 
(родените на 8, 17, 26, от който и да било месец)
Осмицата е числото на промяната, трансформацията. Тези хора работят много над себе си, имат силна воля, търсят ред и смисъл в нещата, които правят.  Те са много самостоятелни и изключително рядко молят за помощ или услуга. 

Искат да се справят с всичко, не се боят от усилията, които трябва да положат, нито пък от изпречилите се по пътя им препятствия. А те съвсем не са малко. Въпреки това не се отказват, защото знаят, че трудностите ги учат и ги придвижват напред.

Имат рационално мислене, не се поддават на сантименталности. Взискателни и критични са. Чувстват се призвани да покажат на другите какво е уравновесено и спокойно поведение.

Честността е най-важното нещо за тях, както в любовните, така и в служебните отношения.

Психическо число   9 
(родените на 9, 18, 27, от който и да било месец)
Деветките имат бърза мисъл и много добре развити аналитични способности. Налага им се обаче сериозно да се съсредоточат над определена цел, за да не затънат в хаос.

Тези хора са неспокойни, постоянно са в движение, непрекъснато им хрумват нови и нови идеи, не умеят да си почиват. Приемат живота като предизвикателство, всичко в него е като състезание, а те искат само да печелят.

Обичат и умеят да преценяват нещата, постоянно обмислят и изследват. За тях е много важно да се научат да почиват и да си разпределят добре времето. Без това ще живеят в постоянно напрежение, което прехвърлят и върху околните.

Жадуват да имат повече и по-задълбочени познания в различни области, затова много четат и учат. Постоянно се усъвършенстват.

Източник: rozali.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини