Да преборим умората

Умората е най-честият спътник във всекидневието. Веднага срлед ставането от леглото повечето от нас се чувстват вече толкова изморени, че с удоволствие биха се върнали под завивките. Предлагаме ви няколко съвета, с които ще се почувствате по-добре и ще се заредите с енегрия.

Лека вечеря

Постарайте се храненето в края на деня да не бъде основното. Препоръчително е да вечеряте поне два часа преди сън и по-възможност да е нещо леко и ненатоварващо.

Балансирано хранене

Сигурно сте наясно, че организма ви има нужда от ежедневното приемане на въглехидрати, протеини, витамини и минерали, затова не се лишавайте от основните им носители. Само чрез набавянето на необходимите вещества тялото функционира нормално

Здрав сън

Не случайно мнозина наричат съня "златния елексир" на здравето. Всеки обаче има индивидуална часова необходимаст от сън, затова добре е да знаете колко ви е достатъчно за да се чувствате бодри и тонизиране. Прекаленото доспиване или недоспиване оказва сериозна влияние върху физическото и психическо състояние.

Създайте си организирана програма

Разпределете задачите си както в работата, така и вкъщи – това ще ви предпази от излишна паника или неорганизираност, от които често имате главоболие. От особено значение е да се научите да оставяте грижите си на прага на вашия дом - няма нужда да взимате служебните проблеми, шефа, работата и всичките си грижи у дом. Вие имате нужда от спокойствие и почивка, затова изключете ангажиматните и проблемите поне за малко, особено преди сън.

Спортувяйте

Умората често е свързана със заседналия начин на живот. Вероятно този съвет ви се струва банален, както и този свързан с правилното хранене, но това определено са най-сигурните начини за поддържане на вашия тонус.

Поглезете се

Гореща вана, час за масаж или няколоко минут коремно дишане на фона на релаксираща музика – има хиляди начини да се отървете от излишно натрупания стрес през деня. Важното е да направите нещо, което вие обичате и ви доставя удоволствие, за да се почувствате добре и освободени от напрежение.
Източник: yellow.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини