Биткойн надмина 11 000 долара, продължава да се покачва

Криптовалутата биткойн надмина 11 000 щатски долара и продължава да се покачва. По време на търговията в понеделник бяха регистрирани 11 260 долара за един биткойн, което е най-високият курс от 16 месеца, информира АФП.

Според експерти, причината биткойн да възвърне много от загубената стойност е решението на Facebook да стартират своя криптовалута, която носи името Либра.

"Обявеното от Facebook отново предизвиква масов интерес към криптовалутите и технологиите, които ги съпровождат", каза Наим Аслам от търговската група Тинк Маркетс.

Либра ще се появи следващата година. Facebook планира да я подкрепи с валутна кошница от традиционни валути.

Крейг Ерлам от борсовия онлайн брокер OANDA заяви, че проектът на Facebook, в който ще участват и други големи компании като Виза и ПейПал отново е легитимирал индустрията на криптовалутите пред света, която си спечели лошо име с големия срив, донесъл спад от 80 процента в стойността на валутите.

Въпреки че се повиши с 20 процента само през юни, най-популярната криптовалута биткойн все още е далеч от рекордните стойности от над 20 хиляди долара, които достигна през 2017 г.

Очакванията, че страните от Г7 ще въведат много по-строги правила за деклариране на самоличността на хората, търгуващи с криптовалути, не намали ентусиазма от последните седмици.

Все пак, покачването засегна само най-популярната валута - биткойн, докато останалите криптовалути продължават да държат ниски курсове.

Източник: dariknews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини