Ученици показаха красотата на Европа в изложба от колажи

    Пъстра изложба от колажи бе открита в Областна администрация в Хасково днес. Експозицията е подготвена от възпитаници от 26 училища от областта. Те са изработили пана със снимки и история на всички 28 държави-членки на Европейския съюз.

    С майсторска изработка се отличаваше произведението на учениците от Професионалната гимназия по дървообработване и строителство "Цар Иван Асен II". На своето табло те показаха красотата на Германия. Върху дървена плоскост са изработили баварска къща с подвижни врати като във вътрешността й бяха подредени всички провинции. При затворени врати се вижда модерната архитектура на държавата.

    Темата на изложбата е „Живеем в един дом - Европа“ в Деня на младежкото творчество. Инициативата е организирана от областния управител на Хасково Станислав Дечев в изпълнение на Комуникационната стратегия на Министерски съвет по приоритет 2: “Живото културно наследство на Европа: Европейски съюз – културно многообразие и етническа толерантност, приносът на Република България към Европейските ценности“.

    "Впечатлен съм от начина, по който различните училища са представили различните държави", каза Станислав Дечев при откриване на изложбата. На събитието присъстваха зам.-областния управител на Хасково д-р Стефка Здравкова и началникът на Регионалното управление на образованието Христина Боева, директори на училища, ученици.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Ди
      Димитър
      1 -3
      19:49, 24 юни 2019
      Стига вече с този измислен Европейски съюз, омръзнахте ни. И той ще се разпадне както се разпадна Съветския съюз. Защо не възпитавате децата да показват красотите на България? Защо все сме чуждопоклоници? Защо се затриват националните идеали за сметка на измислени европейски ценности? И соросоидните медии продължават да ни втълпяват този Европейски съюз, който работи срещу българския народ. Имат ни за второ качество хора, експлоатират ни ресурсите, унищожават семейните ценности, насаждат педерастия, разврат, содомия и др. И ние им се кланим! Докога?!
      • До
        до димитър
        0 0
        12:07, 27 юни 2019
        абе комплексар що не ходиш в гората че пречиш на белия свят
    Последни новини