Още сенатори искат класифицирана информация за НЛО от Пентагона

Още трима американски сенатори получиха класифициран брифинг от Пентагона през тази седмица за поредица от документирани срещи на военноморските сили с неидентифицирани летящи обекти, съобщават представители на Конгреса и военни, като тримата сенатори са само част от нарастващия брой искания за подобен брифинг от членове на ключови надзорни комисии.

Един от сенаторите получили класифицираната информация е Марк Уорнър (демократ от Вирджиния.), който е заместник-председател на комисията по разузнаване на Сената, чийто офис потвърди пред изданието POLITICO за брифинга.

„Ако военноморски пилоти се натъкнат на необяснима намеса във въздуха, това е опасност за националната сигурност, затова сенатор Уорнър смята, че трябва да изясним нещата до дъното“, заявява говорителят му Рейчъл Коен.

Интересът към „неидентифицираните въздушни явления“ се е увеличил след разкритията в края на 2017 г., че Пентагонът е създал програма за проучване на въпроса по искане на тогавашния сенатор Хари Рийд (демократ от Невада).

Длъжностни лица интервюират множество настоящи и бивши моряци и авиатори, които твърдят, че са се сблъсквали с високотехнологични летящи обекти, които изглежда се противопоставят на законите на аеродинамиката, когато проникнат в защитено военно въздушно пространство.

Някои от тези случаи са заснети на видео и са публично оповестени.

Военноморските сили изиграха важна роля с предоставянето на свидетелствата на пилоти на F / A-18 и друг персонал от бойните групи на самолетоносачите USS Nimitz в Калифорния през 2004 г. и USS Theodore Roosevelt в Атлантическия океан през 2015 и 2016 година.

Нарастващият интерес на Конгреса е породен от неотдавнашното решение на службата да актуализира процедурите за докладване на такива необясними наблюдения.

„Представители на военноморските сили наистина се срещнаха със заинтересовани членове на Конгреса, за да предоставят класифициран доклад за усилията за разбиране и идентифициране на тези заплахи за безопасността и сигурността на нашите авиатори“, заявява говорител на ВМС, лейтенант Даниел Дей.

Той казва, че „последващи дискусии с други заинтересовани служители“ са насрочени също за тези дни. „Служителите на Военноморските сили ще продължат да информират по темата заинтересованите членове и служители от Конгреса. Като се има предвид класифицираният характер на тези дискусии, няма да коментираме конкретната информация, предоставена при тези брифинги“, съобщава Дей.

Брифингите се провеждат няколко дни след като президентът Доналд Тръмп заяви пред ABC News, че и той е бил информиран за докладите. – „Имах една много кратка среща по въпроса“ – казва той. – „Хората казват, че виждат НЛО. Вярвам ли? Не особено.“

Но няколко настоящи и бивши служители с преки познания описват брифинга на Капитолийския хълм като много сериозен за членовете на Конгреса и техните служители, представляващи групите за разузнаване, въоръжени служби и отбранителни бюджети.
Служител от разузнаването добавя: „Идват все повече искания за брифинги.“

Сесиите са организирани от Военноморските сили, но са включени и служители на секретаря на отбраната за разузнаване, съобщават източниците. Участниците не са упълномощени да говорят публично за брифингите.

Защитниците за по-голямо внимание на мистерията с НЛО казват, че се надяват Конгресът да предприеме по-официални стъпки, като например да изисква от министерството на отбраната да събере и извърши подробен анализ на данните, събрани от спътници и други средства за неидентифицирани летящи обекти, които влизат във военното въздушно пространство или оперират под повърхността на морето

Източник: megavselena.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини