iPhone през 2020 г.: с по-малък и по-голям OLED дисплей и 5G

Известният анализатор Минг-Чи Куо днес публикува доклад, в който се обсъждат новите iPhone модели за 2020 г. Както се очакваше, Куо казва, че Apple ще пусне първия iPhone 5G през следващата година. Анализаторът също така счита, че и трите модела ще имат OLED дисплеи. В доклада пише, че новите телефони ще бъдат с размери 6,7-инчов, 5,4-инчов и 6,1-инчов екран.

6,1-инчовият OLED модел очевидно е наследник на iPhone XR (или каквото и да е този, който ще има 6.1-инчов LCD дисплей през 2019 г.) и ще поддържа само LTE. Новите 6.7-инчови и 5.4-инчови телефони ще поддържат 5G мобилни данни.

Времевата рамка на 5G моделите съответства на консенсусните очаквания на слуховете. Размерите на екрана съвпадат със спецификациите, изброени в доклад на Digitimes от по-рано тази година.

За клиентите на Apple, които искат модел от висок клас с по-малък екран, отколкото предлагат настоящите модели, моделът с 5.4-инчов OLED екран и 5G изглежда отговаря на изискванията. Сегашният iPhone XS е с диагонал 5.8 инча, така че преминаването към 5.4-инчов панел ще представлява значително по-малък телефон в ръката. За феновете на iPhone XS Max, очакваният 6.7-инчов екран предполага още по-голям телефон, което е увеличение от онези 6.5 инча в XS Max.

Съвместимостта с 5G при iPhone моделите от 2020 г. очевидно ще подкрепи и двете водещи стандарти; това е под-6GHz спектър, както и технологията mmWave. Спектърът от милиметрови вълни е това, което вече се използва в Съединените щати.

Минг-Чи Куо казва, че вътрешният 5G чип на Apple няма да бъде готов до 2022 г. Това означава, че следващите няколко поколения на iPhone ще зависят в голяма степен от чиповете на Qualcomm за свързване към високоскоростните 5G клетъчни мрежи. Въпреки това, Куo смята, че Apple използва собствен усилвател на мощност и дизайн на антена.

Флагманските iPhones за 2019 г. се очаква да имат система с тройни камери, по-бърз чип A13 и по-големи вътрешни батерии. Наследникът на iPhone XR 2019 ще бъде обновен от модул с единична до двойна камера.

Въпреки излизането на Intel от модемния бизнес, Куo казва, че моделите от 2019 г. ще използват елементи на Intel. Доставките на компоненти за устройствата за тази година вероятно са били договорени по времето, когато се появиха споразумението Qualcomm и новините на Intel.

Източник: hicomm.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини