Нинова остава лидер на БСП

Аз създадох този хаос и аз ще подредя нещата. Тази заявка даде Корнелия Нинова по време на Конгреса на столетницата, съобщи News.bg.

Лидерът в оставка излезе на трибуната в зала 1 на НДК. Изслушайте ме, моля, започна тя. Преди три години ме избрахте за председател с ясна програма, припомни Корнелия Нинова. Правителството на Бойко Борисов е вредно за България и я води към катастрофа, подчерта тя. Партията отказала договорки за власт и пари.

Нинова смята, че е дала самочувствие на червените. По думите ѝ левицата спечелила президентския вот, увеличила депутатите и евродепутатите си. Всичко това БСП постигнала при натиск от страна на властта.

Ние сме на прага на криза с неизвестен край, предупреди Корнелия Нинова. Поводът за нея съм аз, призна тя. Веднага след евровота Георги Гергов и други настояли за оставката й. Нинова подчерта, че нямало театралност и емоция в оставката й. Моралът не й позволил да се крие зад колективна безотговорност, както се случвало преди.

Тя запита къде е сгрешила и отговори, че грешката й е в преценката за последствията от оставката.

Нинова изтъкна, че в борбата за бащина дружина партията ще остане без дружина. Тя иска лидерска битка пред членовете на левицата. С искането си за пряк избор Нинова отворила кутията на Пандора. За тези седмици задкулисието и бизнес интересите нахлули в партията.

Не очаквах, че ще отприщя такъв бент, сподели лидерът на левите в оставка. Усилил се натискът да се спре модернизацията на партията. Корнелия Нинова опроверга твърденията, че са изчезнали парите от касата. По думите ѝ различни икономически лобита се опитвали отвън да се бъркат в партийните дела. 

Затворете си портфейлите, призова тя. БСП не се продава, БСП не е стока, БСП е кауза, изтъкна лидерът. Тези бизнесмени можели да купят няколко търговци, но зад партията стоели много. Нинова обеща да бъдат изгонени търговците от храма, но няма да позволи завладяването й.

Аз имам много трески за дялане, стилът ми е силов, липсва ми гъвкавост, призна тя. Никога обаче не съм пренебрегвала колективното начало в партията.

Корнелия Нинова обясни как е защитила позицията си срещу джендър идеологията. Тя подчерта, че сега пред партията идва предизвикателството на местния вот. Според нея криза на лидерството преди изборите няма да донесе успех по места. Може да доведе до блокаж на партията.

Имаме потенциал, не може да го рискуваме, заяви още Корнелия Нинова. Битката на лобитата започна, недоволна е тя.

Лидерът в оставка се обърна към тези, които са се срещали по кафета, ресторанти и офиси: "Още не съм умряла и наследството не е открито. Чакайте, не бързайте". Ще имате възможност, но не сега и не на този Конгрес, подчерта тя и не си даде оставката. Залата избухна в аплаузи.

Пред избора на личното его или бъдещето на червените, тя избира второто. Не отваряйте кутията на Пандора преди местните избори, настоя Нинова. Аз съм тук, върнах се, изтъкна тя и настоя за пряк избор след вота. Скъпи социалисти, отърсете се от стреса, обърна се към актива. Настоя още за активна работа за местния вот.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Te
    Tenyo
    9 -4
    20:07, 16 юни 2019
    Седесарката Нинова сто пъти каза, че подава оставка, но се оказа, че не може да живее без кокала.
  • 2
    Ми
    Мина
    6 -3
    20:27, 16 юни 2019
    Ще взема да и викам " Терминатора" на тази крушовка. Също като батко Арни се изцепи " I ' ll be back " И то не ще се върна ,ами - върнах се , тук съм. Някой очаквал ли е ,че тя ще подаде оставка изобщо. От девет дерета вода ще носи , но ще оправдае оставането си.Чисто селинджърска жилка.
  • 3
    Ра
    Рачко пръдлето
    1 0
    14:54, 17 юни 2019
    ТЕНЧО и МИНЧЕ вие изглежда сте ПРЪДЛЮВЦИ След 30 годишно управление на БСП от разни дръвници като Първанов Станишев и други женчювци Нинова доказа че е жена с характер и управленски качества Това доказа тя за 3 -те години откакто е лидел Сега действително ще продължи това след конгреса Нейният изборв е съкрушителен и голям ШАМАР за юбилея на БОЙКО и за опозицията в БСП най вече за СВИНАРЯ ГЕРГОВ
Последни новини