Шишкото, който смачка Джошуа, стигнал 135 кг като тийнейджър

Изображение 1 от 2

    Светът на бокса беше разтърсен из основи в събота вечер, когато пухкавият мексиканец Анди Руис младши прати четири пъти в нокдаун непобедения до този момент носител на четири шампионски пояса Антъни Джошуа. В крайна сметка реферът на ринга отсъди технически нокаут в негова полза и празненствата в лудото по бокса Мексико започнаха. Сензация или конспирация беше тази победа ще отсъди историята. Факт е, обаче че името на Руис вече е записано в историята на джентълменския спорт и каквото и да се случи в реванша срещу Джошуа наесен, то ще си остане завинаги там. 

    Опитният промоутър Еди Хърн, който организира боя с Руис, имаше притеснения още в самото начало. Заради външния си вид, роденият в САЩ мексиканец често е осмиван, но Хърн не бързаше да фаворизира своя боец.

    "Руис може да ни създаде проблем. Той има труден стил, показвал е и характер през годините, като се е бил с контузии", каза Хърн преди мача и се оказа прав.

    Визитка

    Андреас Понсе Руис е роден в САЩ в Империал вали, Калифорния на 11 септември 1989 година. Дебютът на Унищожителя, както е прякорът на Руис, е на 28 март 2009 г., когато нокаутира още в първия рунд Мигел Рамирес.

    На 12 се бие с мъже заради свръхтегло

    Анди Руис младши наследява от баща си любовта към бокса и бейзбола. Той влиза в залата на шест години, а на осем вече изцяло е насочен към този спорт. Израства в семейство с три сестри и от малък е бил принуден да ги защитава от момчетата. Расте с наднормено тегло, но това не повлиява на бързината му. Баща му разказва, че на 12-годишна възраст е трябвало да се боксира с възрастни мъже, тъй като само те са били в категорията му. Анди Руис старши успешно позна, че синът му ще шокира Джошуа.

    "Антъни просто не знае какво го чака и как да реагира. Не сте виждали скоростта на Младши и ударите му по бъбреците", прогнозира бащата на новия крал на тежката категория.

    В интерес на истината Анди Руис младши има фигура на човек, който изпива по 3-4 литра бира на вечер в кръчмата, а не на професионален спортист. В дебюта му на ринга на 19-годишна възраст кантарът сочи 135 кг при ръст от 188 см. Това е близо 50 кг над нормата, като не става въпрос само за мускули.

    "Цял живот съм бил дебел и това не ми е пречило. Даже си мисля, че от тлъстината ударите ми получават ускорение. В тежката категория фигурата не е важна, а техниката", споделя Руис младши. Все пак през 2014 година той започва да работи с диетолог. Преди мач сваля по 10-15 кг и става още по-бърз от обичайното. Така например за Джошуа бойното му тегло беше "само" 121 кг.

    Обича сладкото

    На пресконференцията преди мача с Джошуа той се появи с десерт "Сникърс" в ръка и се обясни в любов на сладкото изкушение с фъстъци и карамел. Оказа се, че той няма рекламни взаимоотношения с производителя, а просто го обича.

    "Винаги имам в джоба. Нищо не ми подобрява така настроението, колкото този прост десерт. Така е от самото ми детство", каза тогава Руис, който получи поздравления от "Сникърс" след победата над Джошуа, а може би и предложение за някакво сътрудничество.

    Роден в САЩ, но се гордее с Мексико

    Анди е роден и израсъл в Карифорния, но винаги акцентира на това, че е горд мексиканец. След мача с Джошуа той разпъна на мощния си гръб флага на Мексико. В това има и известна хитрост, тъй като много американски боксьори са господствали в тежката категория, но нито един мексиканец преди него. Както е известно, в Мексико са луди по бокса и плащат щури пари за платени канали и събития, така че в това има и маркетингов елемент. В същото време пък най-голямата звезда в по-ниските категории е мексиканецът Канело Алварес и така той влиза в директен сблъсък с него за любовта на феновете.

    "Канело ми е идол. Виждали сме се, пожелавал ми е успех. И аз като него съм истински мексикански войн", казва Руис.

    Преди мача с Джошуа той публикува в Туитър следното послание - "Искам да направя хейтърите свои фенове". Със сигурност тези от първата категория са намаляли, докато от втората са се увеличили. Безспорно е, че той вече е идол на по-пухкавата част от човечеството, след като дори й посвети успеха над изваяния като Аполон британец.

    Източник: offnews.bg

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини