Мини шампионска лига в Кърджали в Деня на детето

    Мини шампионска лига се проведе в Кърджали в Деня на детето. Футболната детска фиеста, съвпада с финала на Шампионската лига,  който е тази вечер. Това е третото издание на Мини шампионската лига в Кърджали, която се превръща в традиция. Организатори са Футболна академия „Арда 1924”към ПФК „Арда 1924” и Детски футболен клуб „Звездичка-Бургас. И тази година на терена излязоха отбори от детските градини и градските училища. На стадион „Горубсо” бяха допуснати момчета и момичета от седем детски градини и ученици до четвърти клас от шест училища. Купите,медалите и грамотите бяха осигурени от ДФК”Звездичка”.

       Първият съдийски сигнал бе даден едновременно и за малки и големи. Първият гол падна във мача ДГ”Баба Тонка” и ДГ”Здравец”. От „Здравец” се оказаха по-находчиви. Те последваха призива на треньора Васко Визев да се отнесат сериозно към мача, като все едно са на финала на Шампионската лига.

       Футболният празник бе предшестван от кратка церемония. Треньорът Васко Визев изрази увереност, че малките футболисти един ден ще са шампиони на страната и участници във Шампионска лига. Готвим ви за шампиони с ПФК”Арда 1924”каза още Визев. В очите ви виждам бъдещето ,подчерта той. Треньорът напомни на родителите, че футболната академия възпитава преди всичко хора, а след това футболисти.

     Христо Алексиев от ДФК”Звездичка”поздрави малките състезатели с Деня на детето и им пожела да играят в шампионски стил.

    Искаме децата да си тръгнат от този футболен празник щастливи. Днес всички са победители. Ние очакваме преди всичко спортсменски дух. Затова нашето мото е :”Добра личност,добър гражданин,добър футболист!”, подчерта в приветствието си президентът на футболната академия Альоша Синабов.

    Участниците в мини шампионската лига бяха наградени от зам.-кметът на Община Кърджали Веселина Тихомирова,от председателя на ОС на БФС Тургай Али и от голмайсторът на ПФК"Арда 1924"-Ахмед Осман.

    Георги Кулов

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини