Бившият директор на свръхсекретна НЛО програма разкрива за първи път детайли

Бившият ръкководител на свръхсекретната НЛО програма на американското правителство разказва за първи път в нов документален филм за някои от случаите.

Офицерът от разузнаването Луис Елизондо е бивш директор на Програмата за идентифициране на аерокосмически заплахи на Пентагона (AATIP), която от 2007 г. проучва доклади за срещи с НЛО. Елизондо напуска агенцията през 2011 г . През 2017 г. той говори пред  The New York Times, като потвърждава съществуването на сенчестата агенция и описва нейната мисия.

Сега Елизондо повдига завесата на своя мандат в AATIP, която той напуска, поради липсата на официален отговор на констатациите на агенцията и нежеланието им да се справят с потенциалните рискове от НЛО. Това разказва новото шоу "Unidentified: Inside America's UFO Investigation", премиерата на което е на 31 май по History Channel.

Не, няма да има голямо разкритие, че НЛО са извънземни космически кораби. 

НЛО са объркали и очаровали хората от десетилетия; те също представляват уникално предизвикателство за федералните агенти, които се опитват да определят дали те са заплаха за националната сигурност. Преди AATIP, американските военновъздушни сили стартират проекта Blue Book, който изследва повече от 12 000 предполагаеми наблюдения на НЛО от 1952 до 1969 година.

По времето, когато Елизондо ръководи AATIP, очевидци съобщават, че НЛО летят с хиперзвукови скорости - повече от пет пъти скоростта на звука. И все пак няма някои от ефектите, които обикновено предизвикват самолети, летящи на толкова фантастични скорости, като звуков бум, казва той.

НЛО също били неочаквано мобилни, пътували толкова бързо, че биха изпитали гравитационни сили, или G-сили, които далеч надвишават границите на издръжливост както за хората, така и за самолетите. Самолетът F-16 Fighting Falcon, един от най-маневрените в арсенала на САЩ, достига своя лимит от около 16 до 18 G, докато човешкото тяло може да издържи около 9 G "за много кратко време", обяснява Елизондо.

"Тези неща, които наблюдавахме, издържаха на 400 до 500 G", казва той. "Те нямат двигатели или дори крила и са в състояние да се противопоставят на естествените ефекти на гравитационното привличане на Земята."

Някои от наблюденията на НЛО, докладвани на AATIP, в крайна сметка били разрешени, като дронове или тестови изстрелвания на нови видове ракети, наблюдавани под необичаен ъгъл. Но много удивителни НЛО все още нямат обяснение, просто няма достатъчно доказателства, които да подсказват, че принадлежат на извънземни, добави Елизондо.

Но друга възможност е още по-тревожна от перспективата за извънземна инвазия - че чуждестранен противник е разработил секретни технологии, които "стратегически променят играта", различни от всичко досега, казва той. Преодоляването на тази потенциална заплаха е необходима стъпка, която правителствените служители, дори и тези, които подкрепили AATIP, не приемат достатъчно сериозно, според Елизондо.

Нещо повече, голямата секретност, обгръщаща официалните НЛО разследвания, само укрепва асоциацията на НЛО със „смешни истории“.

"Вярваме, че американският народ трябва да знае, че Северна Корея има ядрени бойни глави, насочени към Лос Анджелис, но не му се доверяваме, че има нещо в небето и не знаем какво е то? Това има обратен ефект според мен" - казва Елизондо.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини