Наградиха ПФК„Арда 1924”с Почетен знак -златен на Община Кърджали и премия от 100 000 лева

  Общинският съвет в Кърджали награди днес ръководството и футболистите на професионален спортен клуб „Арда 1924” с Почетен знак-златен и премия от 100 000 лева за великолепното им представяне във Втора футболна лига и влизането им в елита на българския футбол. Футболистите бяха поканени в залата на местния парламент, където им бе връчено високото отличие. Те бяха бурно аплодирани от общинските съветници и от първокласници от СУ”Отец Паисий”.

  Предложението за отличаване с Почетен знак-златен бе направено от председателя на Общинския съвет Раиф Мустафа още в началото на заседанието. Той поздрави общинските съветници с победата на „нашия футболен клуб” и влизането му в Първа футболна лига. Това е голям успех на футболистите и гражданите на Кърджали подчерта Раиф Мустафа. Той припомни, как преди 31 години ФК”Арда” бе спънат в устрема си да влезе в „А”-група. Той го определи като политическа репресия. Припомни как съдията на мача Шарлашки е признал, че е привикан в Политбюро на ЦК на БКП за да попречи на „Арда” да влезе в елита. Справедливостта рано или късно настъпва, подчерта Раиф Мустафа.

    Предложение към съветниците направи и кметът на Община Кърджали инж.Хасан Азис. Той определи 28 май 2019 г. като исторически ден, донесъл историческа победа и поправил историческа неправда. Тази неправда бе заличена. Предлагам награда от 100 000 лв.за ПФК „Арда 1924” каза още градоначалникът. И двете предложения бяха гласувани, придружени с бурни овации от съветници и футболисти.

     Чрез кмета на Община Кърджали благодарност на футболистите и ръководителите на ПФК „Арда 1924”изказа председателят на групата съветници на БСП и президент но Волейболен клуб „Арда” Милко Багдасаров. Той подчерта ролята на градоначалника и неговата подкрепа за футбола като решаваща. Постигнахме нещо голямо. Не бива обаче да се изопачава миналото, подчерта Багдасаров. Той бе категоричен,че постигнатото от футболистите тепърва ще се усеща от кърджалийци. Вече имаме две „А”. Два отбора във висшите лиги-волейболен и футболен,подчерта Багдасаров. Той определи постижението на ПФК „Арда 1924” като футболно чудо, а Кърджали,като най-спорния град в страната.

   От името на футболистите благодари техният капитан. Той посочи,че без подкрепата на кърджалийци успехът би бил немислим. Чест е за нас,че сме част от този голям успех, споделиха състезателите.

   Президентът на клуба Петър Пешев прие наградата. Той изрази надежда, че министърът на спорта Красен Кралев ще изпълни обещанието си и Арена „Арда” ще има осветление за новия сезон.

  Георги Кулов

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (1)

  • 1
   Гр
   гражданин на Кърджали
   0 0
   15:50, 30 май 2019
   хайде не преувеличавайте какво толкова е станало.какъв футбол какви футболисти,че и почетни граждани да ги правят. хора повечето не могат да четат и пишат и не говорете глупости.аматьори на които се радват също аматьори като тях.

  Хороскоп за 19.09.2019

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Ще срещнете неразбиране и това ще създаде пречки. Приемете всяка подкрепа, не се лишавайте от предлагащи ви се улеснения. Отношенията ви с привлекателна за вас личност ще се развият според желанията ви. Нужно е още малко време преди да откриете взаимно чувствата си. Не предизвиквайте събитията с настойчивото си поведение.
  19.09.2019

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Не ви очакват препятствия при деловите ви ангажименти, а пък и партньорите ви са позитивно настроени. В личен план можете да направите нещо ново, с което да зарадвате любимия си човек. Повярвайте на грижите му и повече не подлагайте на съмнение усилията му да ви прави щастливи.
  19.09.2019

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Пътувания, срещи или творчески търсения са сред нещата, с които предстои да се занимавате днес. Предложение за работа по нов проект или друга добра възможност ще насочи интереса ви в избраната от вас сфера. Но също така са възможни разминавания с хора, които не мислят като вас. Бъдете търпеливи.
  19.09.2019

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Периодът на затишие скоро ще свърши. За това не пропускайте да наваксате всичко онова, за което не ви достигаше време до сега. Радвайте се на деня, защото ще ви направи щастливи с присъствието на любим човек или нова придобивка. Ще имате настроение за забавления и романтични закачки.
  19.09.2019

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Придържайте се към програмата си днес и избягвайте рисковани инициативи. Денят не е подходящ за дръзки постъпки и мащабни начинания. Вероятността да не успеете, ако решите да ги предприемете е значителна. Личния ви живот и по-точно отношенията с любимия човек или пък желана от вас личност са източник на приятни емоции и ви носят пълно удовлетворение.
  19.09.2019

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Поставяте си много задачи и времето може и да не ви стигне, но ентусиазмът ви е налице. На първо време се погрижете за здравето си - вашето и на близките ви. Финансови затруднения ще охладят желанието ви за харчене, както и могат да се явят препятствия по отношение на предстоящо пътуване.
  19.09.2019

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Нерешени проблеми от миналото ще ви напомнят за себе си. Повече няма да отлагате и ще им се посветите, този път успешно. По-малко занимавайте околните със себе си, освен, ако няма да ги зарадвате с нещо приятно. Финансовите ви дела търпят развитие, за някои в положителна посока. Прагматичният ви подход дава резултати.
  19.09.2019

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Бъдете по-ограничени и ще избегнете по-сериозни недоразумения в дома и семейството. Не се обвързвайте с нищо свързано с много хора. Помислете над стореното до тук и направете план за идните дни. Не съжалявайте за миналото. Времето днес е подходящо за усъвършенстване. Не се поддавайте на фалшиви емоции и лесно печелене на пари. Знаете истината за безплатните обеди. Помислете си кое си струва да запазите и за в бъдеще.
  19.09.2019

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Ще бъдете мотивирани и ще действате с желание и хъс. Преградите ще са лесно преодолими. Подкрепа от силните на деня. Що се касае до любовта, там успехът също няма да ви подмине. Налице са всички предпоставки да спечелите сърцето на любимия човек, всичко зависи от вас.
  19.09.2019

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Нищо не ви липсва да получите това, което искате. Достатъчно е да го пожелаете, другото само ще си дойде на мястото. Използвайте силата на разума си и търсете проявление на чистите си мисли, без да се обвързвате със съмнителни хора и условия. Дръзновението ви е вашия печеливш ход днес.
  19.09.2019

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Стремите се да бъде добри в работата си, поради което полагате доста усилия и търпение. Това е похвално и не се учудвайте, ако ви предложат промяна на служебното ви положение.Покажете на хората, които обичате истинските си чувства.
  19.09.2019

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Въпреки затрудненията, които срещате за момента ситуацията е доста благоприятна. Желанието ви да успеете изглежда несломимо и бавно и сигурно получавате това, към което се стремите. Ангажимент, свързан с ваш близък може би ще отнеме част от времето ви, но това няма да повлияе съществено на плановете ви. Бъдете по-умерени в думите си спрямо любимия човек.
  19.09.2019
  Последни новини