БСП се връща в парламента

БСП ще се върне днес в парламента, съобщи пред БНТ бившият лидер на партията и член на Националния ѝ съвет Михаил Миков. 

Той определи като грешка излизането от Народното събрание. Според Миков това е едно от основанията за оставката на председателя на партията Корнелия Нинова. Ние изпуснахме над 30 закона, които бяха приети без участието на социалистическата партия", посочи Миков. 

Като основни проблеми пред социалистите бившият председател посочи нуждата от консолидация, приемане на различното мнение и преустановяване на практиката за създаване на вътрешни разделения в партията.

По време на седемчасовата дискусия в Националния съвет на БСП във вторник е бил спрян натиск за прехвърляне на отговорността за изборния резултат от централата към местните структури. Не може грешките при национална кампания да се прехвърлят към местни структури, защото това ги демотивира, каза още Миков.

На заседанието на Националния съвет във вторник Българската социалистическа партия взе решение депутатите да се върнат в парламента. Предложението е направено от лидера в оставка Корнелия Нинова.

НС на БСП реши ПГ на "БСП за България" да внесе ново антикорупционно законодателство и промени в Закона за съдебната власт.

Депутатите на БСП напуснаха Народното събрание на 17 февруари, като тогава поставиха три условия: избор на нов състав на ЦИК; връщане на преференциите и ново обсъждане на машинното гласуване. Въпреки че условията им бяха изпълнени, в БСП откроиха в последствие други аргументи да останат извън парламента.

Също така е решено насроченият по-рано през деня пленум да се отсрочи от 15 на дата 16 юни, тъй като съботата е Черешова задушница. На събирането на червените в средата на юни месец, социалистите трябва да гласуват подадената днес оставка на Корнелия Нинова и да задвижат процедурата по избор на нов председател на БСП. Процедурата ще бъде за първи път по новия устав, който регламентира пряк избор на председател от структурите на партията. 

Корнелия Нинова вече обяви, че ще участва в състезанието през лятото. Изборът ще бъде съобразен с това БСП да може да се класира пълноценно в кампанията за предстоящите местни избори, увери Нинова и изказа убеденост, че те ще бъдат спечелени от БСП.

От пресцентъра на БСП съобщиха и утвърдения дневен ред на заседанието на 16 юни:

1. Политически доклад на Националния съвет за резултатите на БСП от проведените избори за Европейски парламент и задачите на партията за местните избори.

2. Констатиране на прекратяване на правомощията на председателя на БСП.

3. Стартиране на процедура и кампания за избор на председател на БСП.

Националният съвет на БСП е отхвърлил в дневния ред на заседанието на Конгреса да влезе предложението за промени в Устава на БСП за отмяна на прекия избор на председател на партията и той да се избира от Конгреса.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

 • 1
  😂😂
  😂😂😂😂😂
  5 -1
  10:38, 29 май 2019
  И какво ще прави в Парламента? Тая партия трябва да я забранят със закон и да я осъдят да плати репарации на българите!!!
  • 🇧🇬
   🇧🇬
   1 -1
   11:23, 29 май 2019
   Червени гомнари, нагли, лъжливи и крадливи.... .Безсрамни некадърници..
   Не чеп за зеле.. КАПАК ЗА КЕНФ НЕ СТАВА ОТ ТЯХ!!!!
 • 2
  Ев
  ЕВРОАТЛАНТИК
  1 -2
  11:25, 29 май 2019
  Що да ги даде на българите бе Да ги даде на ГЕРБ да строят магистрали аяпартаменти къщи за гости и т н На Бойко зайчарници гълъбарници
 • 3
  🇧🇬
  🇧🇬🇧🇬🇧🇬
  1 0
  16:05, 29 май 2019
  Да ги даде на българите за това,че унищожиха и окрадоха държавата и парите на хората. За това,че фалираха 16 банки и докраха пенсионерите до просвшка тояга. Тази партия може да се сравнява по това колко лошо е направиша на България само с Османската империя. Трябва да бъдат осъдени всички комунисти,така както бяха осъдени фашистите.

Хороскоп за 29.01.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Сами си създайте условия, с които да подобрите ефективността в работата си. Служебните задачи ще потръгнат и шефът ви ще остане доволен от вас, но по-важното е, че вие ще се почувствате удовлетворени. Заслужавате повече във всяко едно отношение и съдбата ще ви зарадва. Очакват ви приятни изненади.
29 яну 2020

Хороскоп за Телец

Телец
С присъствието си внасяте яснота и ред, а след себе си оставяте впечатление за човек, знаещ цената си. И е така. Ще продължавате да се интересувате от новостите в професията и ще полагате грижи за повишаване на квалификацията си. С усилията си ще подобрите бита на семейството си.
29 яну 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
С каквото и да се захванете днес ще успеете. Резултатите ви може да са доста по-добри отколкото сте очаквали. Възможно е да се натъкнете на дребни пречки особено ако заниманията ви са свързани с много хора. Това едва ли ще ви направи впечатление и като цяло настроението ви днес е превъзходно. Успехи в интимната сфера ще зарадват някои от вас вечерта.
29 яну 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Бъдете внимателни към партньори, които ще се опитат да ви навредят. Предстоящите събития ще обърнат нещата във ваша полза, благодарение на бързата ви мисъл и реакции. Не се измъчвайте. Въпреки умората, се погрижете да направите вечерта приятна за себе си и близките ви.
29 яну 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Предизвикателствата на работното място ще ви мотивират да работите по-усърдно, за да докажете правилността на предложенията си. Със сигурност няма да скучаете. Близък човек ще ви поиска съдействие, ако можете да му помогнете, не му отказвайте. В живота ви се появяват нови, положителни тенденции, от които е добре да се възползвате.
29 яну 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Предстои ви да изживеете вълнуващи емоции, свързани както с професионалната ви работа, така и с хората около вас. Заслужено ще се радвате на внимание и подкрепа, показали сте, че може да ви се вярва. Прекрасните отношения със семейството и партньора ви дават допълнително сили да се развивате многостранно.
29 яну 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Очаква ви емоционален ден. Налага се да изясните позициите си в личен план, ако трябва отстъпете. Денят е подходящ за започване на тонизираща диета. Помислете и за възможности за повече раздвижване. Можете да се спрете и на варианти включващи компания и развлечения.
29 яну 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Развитията днес ще ви натоварят с допълнителни изисквания, с които ще трябва да се съобразите. Не оставяйте нищо за накрая и не пречете на другите да си свършат работата, в стремежа си да ги надзиравате и съветвате. С търпимост ще постигнете душевно равновесие и напредък във всичко.
29 яну 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Финалът предстои, мобилизирайте се и действайте по-енергично. Отстоявайте твърдо позицията си, така както вие умеете. Успехът ви е близо, направете нужното за да бъде радостта ви по-голяма. Ще привлечете вниманието на интересуваща ви личност и ще се радвате на взаимен интерес.
29 яну 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Не търсете причини да се конфронтирате с онези, които не споделят мисленето и целите ви. Не се изкушавайте да се захващате с дела, за които е ясно, че ще ви е трудно да свършите днес. Запазете настроението си добро и приключвайки работата си, се погрижете за отдиха си.
29 яну 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ще получите шанс да подобрите отношенията си с хора, с които по една или друга причина сте разделени. Ако проблемът е финансов, върнете дължимото или с подходящите думи изразете желанието си връзката ви да продължи. Обърнете се и към онези, които могат да ви дадат повече в общуването. Нуждаете се от някого, с когото да споделите вълненията си.
29 яну 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Ако се целите в успеха, разчитайте само на себе си. Полезни ще бъдат контактите ви с хора, с които в бъдеще може да обедините усилията си. Звезден успех за всички, които се занимават с творчество.
29 яну 2020
Последни новини