Цацаров поиска от ДАНС всички недекларирани сметки, имоти и офшорки на висши публични длъжностни лица

Главният прокурор Сотир Цацаров изиска от Председателя на ДАНС цялата налична в агенцията информация /включително и от финансовото разузнаване/ относно банкови сметки, участие в офшорни компании, притежавани недвижими имоти в чужбина и други инвестиции от лица, заемащи висши публични длъжности и недекларирани по съответния ред. Такава информация се изисква и за имущества, притежавани от лицата, както лично, така и чрез свързани или подставени лица.

Цацаров поиска информацията с официално писмо от председателя на ДАНС Димитър Георгиев. Такава информация се изисква и за имущества, притежавани от лицата, както лично, така и чрез свързани или подставени лица.

В справката от прокуратурата се изисква включително и информация от финансовото разузнаване за имуществото на лица, заемащи висши публични длъжности.

В писмото Цацаров подробно описва, че в справката изисква да има:

 - притежавани от тях /лично или чрез свързани или подставени лица/ банкови сметки в чужбина, недекларирани по съответния законов ред;

 - притежавани от тях /лично или чрез свързани или подставени лица/ недвижими имоти и/или друго имущество на значителна стойност, недекларирани по съответния законов ред;

 - участие /лично или чрез свързани или подставени лица/ в търговски дружества в чужбина, включително офшорни компании, без това да е декларирано по съответния законов ред;

- извършени /лично или чрез свързани или подставени лица/ разходи и инвестиции в чужбина със средства, недекларирани по съответния законов ред.

На финала на писмото от главния прокурор се казва, че наличната в ДАНС информация следва да бъде доставена без забавяне и с максимална конкретика.

Пълният текст на писмото на главния прокурор в прикачения файл:

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини