Две партии с депозит за лепене на афиши, в 43 секции ще гласуват машинно

Изображение 1 от 3

    Само две политически партии са внесли депозит от 1000 лева за лепене на агитационни материали за изборите на 26 май в община Хасково, съобщиха от местната администрация. Това са ГЕРБ и "Зелените".

    Със заповед на кмета Добри Беливанов от 24 април 2019 година са определени 28 места за лепене на агитационни материали.

    До 2 юни 2019 година политическите партии трябва да премахнат агитационните си материали, в противен случай общината ще задържи депозита или ще наложи административна глоба на политическите сили.
    Наказателно постановление за неотстранени материали от парламентарните избори през 2017 година е връчено на Корнелия Нинова, представляваща политическа сила. Към момента няма постъпило плащане на санкцията, затова вземането е дадено на публичен изпълнител. Това е първият случай, в който община Хасково успява да връчи наказателно постановление на лидер на партия.

    Наказателни постановления има издадени още за ДПС и ДОСТ. Според действащите законови разпоредби постановленията са изпратени в софийските райони Овча купел и Изгрев, където са регистрирани по постоянен адрес лидерите на политическите сили, но не са получени от тях.

    Междувременно с решение на ЦИК са определени 43 СИК в община Хасково, където на изборите на 26 май 2019 година ще има машинно гласуване. 7 от секциите са в селата на общината. В общината вече е направена организация за осигуряване на електрическо захранване за машините.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Последни новини