На евроизборите в Димитровград ще можем да гласуваме с машини

На предстоящите евроизбори на 26-ти май в Димитровград ще може да се гласува машинно в 18 избирателни секции. Машинното гласуване ще се осигури в общо 3000 секции в страната.

Гласуването с машини ще бъде осигурено от частната фирма „Сиела Норма“ АД, която трябва да достави, монтира и поддържа машините, както и да обучи членовете на секционните комисии и гражданите как да гласуват с машините.

В края на миналия месец представител на фирмата, доставяща оборудването, демонстрира в ефира на сутрешния блок на БНТ, как протича самото гласуване с машината, като по време на пускане на демонстрационния вот възникна и проблем с неразпечатване на квитанцията за пуснатия вот. Оказа се, че ролката хартия се била разместила и за това не е излязла квитанцията. Самото гласуване на машината не би трябвало да затрудни никой, ползващ смартфон с тъч екран. На дисплея на машината са показани партиите, коалициите и инициативните комитети, трябва да докоснете екрана върху избраната от вас партия или коалиция, за да маркирате вашето желание, след което имате възможност да дадете и вашия преференциален вот за определен кандидат. След направения избор, който потвърждавате, на екрана ви излиза информация какъв е вота, който сте отразили, след което имате бутон за гласуване или за връщане назад, ако сте преценили, че сте допуснали грешка и трябва да направите корекция на вашето желание. След като потвърдите /гласувате/, машината трябва да ви издаде квитанция, която да прегънете и да пуснете в урната, отделена само за квитанции от машинно гласуване.

Всяка една машина ще бъде заредена с хартия за 1200 гласувания, от фирмата която поддържа машините ще имат готовност да заредят допълнителна хартия, ако в деня на вота тя се изчерпи.

В секциите, даващи възможност за машинен вот, ще може да се гласува и по традиционния начин в тъмна стаичка, така че изборът как ще пуснете вашия глас ще бъде ваш.

В коя секция ще гласувате можете да проверите на сайта на ГД "ГРАО" , там можете да направите справка по ЕГН или адрес. Информация за вашата секция за Димитровград може да получите и на безплатен телефон за справки по ЕГН в избирателните списъци на Община Димитровград: 080020049 /всеки делничен ден от 8.30ч. до 17.00ч./

Секциите в Димитровград, в които ще има машини за гласуване са:

бул. „Д. Благоев“№84 – ПГ „Асен Златаров“  – №40
бул. „Ст. Стамболов“ №1 Спортна зала „Младост“ – №22
бул. „Хр. Ботев“ № 45 ПЕГ „Иван Богоров“( ОУ „Вапцаров“ ) – №16
бул. „Хр. Ботев“ № 45-ПЕГ „Иван Богоров“(ОУ „Вапцаров“) – №10
бул. „Христо Ботев № 45 – ПЕГ „Ив. Богоров“ ( ОУ „Вапцаров“ ) – №07
ОУ „П. Яворов“ – №56
ул. „Бузлуджа“ № 1 – СОУ „В. Левски“ – №001 и №004
ул. „Д. Димов "№1-  ОУ „П. Славейков“ – №43
ул. „Д. Димов“№1 – ОУ „П. Славейков“ – №46
ул. „З. Зограф“ № 27 – СУ „Л. Каравелов“ – №25
ул. „З. Зограф“ № 27-СУ „Л. Каравелов“ – №31 – 34
ул. „Кап. П. Войвода“№ 19 – ДГ №4 (Филиал „Пролет“) – №37
ул. „Милеви скали“ №8 – ОбУ „Кирил и Методий“ – №49
ул. „П. Евтимий“ № 12-ОУ „Алеко Константинов“ –№13 и №19
ул. „Христо Смирненски“ 1 – ДГ №4 (Филиал „Радост“) – №28

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Ще гласувате ли на Евроизборите?

Ще гласувате ли на Евроизборите?

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 19.10.2019

Хороскоп за Овен

Овен
Няма да ви липсва натоварване, което е натрупано от седмицата, която си отива. Но плануваните за почивните дни забавления ще се получат точно според очакванията ви. Близките ви с желание ще ви помогнат в приготовленията. Носите със себе си заряд на устойчивост и оптимизъм и това дава сигурност на тези около вас.
19 окт 2019

Хороскоп за Телец

Телец
Възможно е непредвидени ангажименти да променят плановете на много от вас. Няма да съжалявате, ще имате допълнителни доходи или изяви, с които да рекламирате себе си и работата си и чрез които да подобрите семейния ви бюджет. Вечерта ще бъдете изкушени от едно предложение и е възможно да направите избор в негова полза.
19 окт 2019

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Изпълнени сте с енергия и доброта. Отдавате се на заниманията си с желание и всяко свършено нещо ви доставя удоволствие. Намерете време за приятни занимания, отнасящи се до цялото ви семейство. Излет в планината със забавни хора ще разнообрази съботния ден. За други се очертава добро представяне на изпити.
19 окт 2019

Хороскоп за Рак

Рак
Ще обгърнете с топла прегръдка любимите си хора и най - вече онези, които ви носят добри послания. Това ще подейства като балсам за душата ви и ще се усмихнете на света. Задълженията ви ще станат по-малко скучни, а интересните моменти ще се повишат. Любовта ще очаква да й отдадете заслуженото и ще го направите с желание.
19 окт 2019

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ще търсите място, където да се спасите от шума и суетата на ежедневието. Предложения в тази посока няма да липсват, от вас зависи да го изберете и му се насладите. Споделете времето си с хората, с които се чувствате уютно и не натоварващо. Предстоят финансовите възнаграждения.
19 окт 2019

Хороскоп за Дева

Дева
Ако прекарате деня в компанията на приятни и интересни за вас хора ще се почувствате най-добре. Ще успеете да се освободите от напрежението от седмицата, ще релаксирате и заредени с положителни чувства ще планирате идните дни. Очертават се финансови затруднения, които изискват от вас повече концентрация и целенасочени действия.
19 окт 2019

Хороскоп за Везни

Везни
Суматохата у дома може да не се понрави на мнозина от вас и да ви накара да потърсите по-приятно решение за днешния ден. Доверете се на приятелите си, които ще ви зарадват с привлекателни идеи за деня. В случай, че се възползвате от възможностите, които ви предлагат, ще си осигурите много приятно изкарване.
19 окт 2019

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Задачите ви днес изискват повече внимание от вас и това ще ви натовари допълнително. Вашата всеотдайност е пословична, но ще се наложи да намалите темпото. Взаимно удоволствие ще изпитате, ако отделите повече време за любимия човек. Старайте се да не мислите за нещо отминало, за което излишно се вините.
19 окт 2019

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
От сутринта ще се заемете с реализацията на конкретна задача, още повече, че с нея са ангажирани и други хора. Решени сте да обновите офиса, дома или вилата и ще се потрудите, за да приключите с ремонта. Екипната работа също ще се толерира и в тази връзка не отхвърляйте предложение за подкрепа.
19 окт 2019

Хороскоп за Козирог

Козирог
С цената на повече труд и нерви ще свършите предвиденото за днес. Не бъркайте интуицията с желанията си, за да не объркате и посоката. Ако ви измъчват съмнения, потърсете подходящия човек, с когото можете да споделите вълненията си. Освен, че ще получите добър съвет, ще ви стане и по-леко на душата. Финансова подкрепа.
19 окт 2019

Хороскоп за Водолей

Водолей
Размишлявайки върху последните развития в делата си, ще стигате до решения за бързи действия, различни от рутинната ви работа. Към себе си се отнасяйте с внимание, определете точно какво ви пречи да сте ефективни и мислете за нещата, които трябва да подобрите, за да стане живота ви по-спокоен и приятен.
19 окт 2019

Хороскоп за Риби

Риби
С домашните задължения ще бъде запълнен деня на много от вас. Умората ще ви настигне, за това е добре да предвидите и време за отдих. Имате нужда да преосмислите случващото се от последните дни. Анализът ще ви отвори сетивата и ще ви помогне да вземете правилните решения. Любовни очаквания ще се сбъднат.
19 окт 2019
Последни новини