На евроизборите в Димитровград ще можем да гласуваме с машини

На предстоящите евроизбори на 26-ти май в Димитровград ще може да се гласува машинно в 18 избирателни секции. Машинното гласуване ще се осигури в общо 3000 секции в страната.

Гласуването с машини ще бъде осигурено от частната фирма „Сиела Норма“ АД, която трябва да достави, монтира и поддържа машините, както и да обучи членовете на секционните комисии и гражданите как да гласуват с машините.

В края на миналия месец представител на фирмата, доставяща оборудването, демонстрира в ефира на сутрешния блок на БНТ, как протича самото гласуване с машината, като по време на пускане на демонстрационния вот възникна и проблем с неразпечатване на квитанцията за пуснатия вот. Оказа се, че ролката хартия се била разместила и за това не е излязла квитанцията. Самото гласуване на машината не би трябвало да затрудни никой, ползващ смартфон с тъч екран. На дисплея на машината са показани партиите, коалициите и инициативните комитети, трябва да докоснете екрана върху избраната от вас партия или коалиция, за да маркирате вашето желание, след което имате възможност да дадете и вашия преференциален вот за определен кандидат. След направения избор, който потвърждавате, на екрана ви излиза информация какъв е вота, който сте отразили, след което имате бутон за гласуване или за връщане назад, ако сте преценили, че сте допуснали грешка и трябва да направите корекция на вашето желание. След като потвърдите /гласувате/, машината трябва да ви издаде квитанция, която да прегънете и да пуснете в урната, отделена само за квитанции от машинно гласуване.

Всяка една машина ще бъде заредена с хартия за 1200 гласувания, от фирмата която поддържа машините ще имат готовност да заредят допълнителна хартия, ако в деня на вота тя се изчерпи.

В секциите, даващи възможност за машинен вот, ще може да се гласува и по традиционния начин в тъмна стаичка, така че изборът как ще пуснете вашия глас ще бъде ваш.

В коя секция ще гласувате можете да проверите на сайта на ГД "ГРАО" , там можете да направите справка по ЕГН или адрес. Информация за вашата секция за Димитровград може да получите и на безплатен телефон за справки по ЕГН в избирателните списъци на Община Димитровград: 080020049 /всеки делничен ден от 8.30ч. до 17.00ч./

Секциите в Димитровград, в които ще има машини за гласуване са:

бул. „Д. Благоев“№84 – ПГ „Асен Златаров“  – №40
бул. „Ст. Стамболов“ №1 Спортна зала „Младост“ – №22
бул. „Хр. Ботев“ № 45 ПЕГ „Иван Богоров“( ОУ „Вапцаров“ ) – №16
бул. „Хр. Ботев“ № 45-ПЕГ „Иван Богоров“(ОУ „Вапцаров“) – №10
бул. „Христо Ботев № 45 – ПЕГ „Ив. Богоров“ ( ОУ „Вапцаров“ ) – №07
ОУ „П. Яворов“ – №56
ул. „Бузлуджа“ № 1 – СОУ „В. Левски“ – №001 и №004
ул. „Д. Димов "№1-  ОУ „П. Славейков“ – №43
ул. „Д. Димов“№1 – ОУ „П. Славейков“ – №46
ул. „З. Зограф“ № 27 – СУ „Л. Каравелов“ – №25
ул. „З. Зограф“ № 27-СУ „Л. Каравелов“ – №31 – 34
ул. „Кап. П. Войвода“№ 19 – ДГ №4 (Филиал „Пролет“) – №37
ул. „Милеви скали“ №8 – ОбУ „Кирил и Методий“ – №49
ул. „П. Евтимий“ № 12-ОУ „Алеко Константинов“ –№13 и №19
ул. „Христо Смирненски“ 1 – ДГ №4 (Филиал „Радост“) – №28

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Ще гласувате ли на Евроизборите?

Ще гласувате ли на Евроизборите?

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 31.05.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Има всички изгледи този ден да премине спокойно и без особени сътресения. Стараете се да бъдете дипломатични и умерени в действията и изказванията си, с което само можете да спечелите. В определен момент обаче ще се наложи да кажете точно мнението си и тогава ще бъдете безкомпромисни. Сърдечният ви партньор се нуждае от вашата емоционална подкрепа.
31 май 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Не изостряйте отношенията в личните си контакти, като пренасяте лошото си настроение в къщи. Уважавайте близките си така, както отстоявате позициите си в бизнеса. От това ще бъдат доволни всички. Може би трябва по-често да се вслушвате в съветите на партньорите си. Вече поставихте началото, вървете напред и нагоре.
31 май 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
С намерение сте да участвате активно в процесите, които текат край вас. Безспорно ще срещате затруднения, но ще можете да реагирате навреме и бързо в променящата се обстановка. За щастие можете да разчитате на истински приятели, които ще ви насочват и помагат.
31 май 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Настроението ви днес е прекрасно, излъчвате чар и забавлявате с остроумие. Предстои ви обаче доста работа през следващата седмица, така че отрано организирайте програмата си. Съберете сили за работа почивайки.
31 май 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ще бъдете в отлично настроение. Изясняването на личен въпрос ще внесе спокойствие в ежедневието ви. Положените усилия ви носят удовлетворение. Разговорите с любимия човек много ще ви помогнат да намерите изход в деликатна ситуация. От тук нататък изглежда няма какво да ви спре.
31 май 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Не позволявайте на възникващите препятствия днес да влияят на настроението ви. Заобиколени сте от хора, които ви ценят и са готови да ви съдействат по всяко време. Самонадеяни и дръзки сте в личните си дела. Съобразявайте се повече с обстоятелствата, не предизвиквайте сами съдбата.
31 май 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Днес ще бъдете очаровани от постъпката на ваш близък, който ще ви помогне при проблемна ситуация. Ако в момента делата ви са в застой, то изчакайте по-благоприятен момент, без да се отчайвате. Бъдете внимателни към здравето си, като полагате повече грижи за себе си. Така най-много ще си бъдете полезни.
31 май 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Вървите уверено към нещо, което заслужвате отдавна. Не пестите усилията си, за да видите осъществени плановете си и затова и успехът ви няма да закъснее. Следете развитието на въпрос, който лично ви интересува, за да можете при подходящ момент да се включите активно. Предпочитате да стоите настрана от спорове и конфликти и това е препоръчително.
31 май 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Връзката ви е силна и не бива да се съмнявате в чувствата на партньора си. Запазете отношенията си чисти, не ги обременявайте с излишни проблеми. Здравословни неразположения при някои от вас ще ви накарат да потърсите по-скоро мнението на специалист. Не го отлагайте. Идея за пътуване ще ви подтикне към приготовления.
31 май 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Не мислете, че можете да свършите всичко сами. Позволете на околните да вземат участие в заниманията ви и така да споделите отговорностите. Не губете търпението си и ще видите, че животът ви ще стане по-лек. Скоро ще берете плодовете от труда си. Едно пътуване ще ви разнообрази и помогне да се отпуснете.
31 май 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
С повече емоции ще се отнесете към заниманията си днес. Постарайте се да ги овладеете, за да не се окажете в затруднено положение. Нужно е да бъдете адекватни във всичко. Любовта ви мотивира за себеизява, прави ви по-добри и приветливи. Носейки в себе си това усещане, ще имате сили да надскочите себе си.
31 май 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Имате възможност да свършите доста полезна работа по дома си днес и вие едва ли ще се лишите от нея. Ще останете доволни от начина, по който околните възприемат идеите ви. Имате нужда от промяна, затова едва ли ще е чудно че някои от вас предприемат кратко пътуване именно с тази цел. Обърнете повече внимание на желанията, които има човека до вас.
31 май 2020
Последни новини