Наш Бареков в общ фронт с Макрон: Реших мача срещу транспортните олигарси

Българският депутат Николай Бареков съвсем съзнателно не е гласувал за отпадането на пакета Мобилност-1, за който много лобира френският президент Еманюел Макрон.

Това става ясно от серия фейсбук публикации на безцензурния политик, който сега се изявява като топ консерватор на родна почва.

Вчера само два гласа не стигнаха пакета Мобилност да отпадне, а от залата на Европарламента липсваха трима родни евродепутати - Светослав Малинов, Неджми Али и Николай Бареков.

Тази сутрин Малинов се оправда пред БТВ, че не е успял да участва в гласуването за пакета „Мобилност” заради срив в диспечерската и компютърната система на летището във Франкфурт. 

Не такъв е случаят на консерватора Бареков, който наскоро обяви, че бъдещите му творчески планове са да стане учител по български език и литература. Ето какво написа той на страницата си в социалната мрежа:

Понеже умни журналисти ме питат: Натисна ли копчето и как го натисна. Отговарям. Днес не участвах в гласуването ЗА бизнеса на транспортните олигарси и по този начин ПОДКРЕПЯМ по -добри условия за труд и по-високи доходи за българските работници. Аз съм против робските условия на труд за българските шофьори на тежкотоварни камиони. Още преди години пръв от българите алармирах с позиция в пленарната зала на ЕП транспортните босове да подобрят условията на труд и заплащането на своите наемни работници. Изпълних волята на моите избиратели, пратили ме в Брюксел, да работя за подобряването на техните доходи, социално положение и условия на труд. Нека лобистите на транспортните олигарси, които финансират укриващия се в САЩ издирван от медиите политик, сега се поставят на мястото на един обикновен български шофьор на ТИР. Нека големите “патриоти” Джамбазки, Новаков и ДПС прекарат 2 месеца по пътищата на Европа и да спят в “суперлуксозните” кабини по бензиностанциите. Да задоволяват хигиенните си нужди по 70-80 дни нонстоп по тоалетните на безиностанциите редом с други турски, арабски и азиатски колеги, поставени при равни условия с българите и румънците. Знам, че на Джамбазки ще му хареса, за другите - не съм особено сигурен. Едно е да спиш по депутатските кабинети в Брюксел и Страсбург, за да пестиш по 300 евро режийни на ден като евродепутат, друго е да живееш като скот в кабината, за да храниш децата си. Не съм на страната на лобистите и на олигарсите, на страната на хората на наемния труд съм. Нека евродепутатите от ГЕРБ, Джамбазки (ББЦ) - ужким патриот, ДПС и БСП обяснят на гражданите защо не защитават българските работници, които гласуват и за тях с надеждата да се борим за тяхното достойнство в Брюксел. Особено - искам отговор от четиримата от БСП начело с лидера на ПЕС Сергей Станишев, които днес пак гласуваха срещу хората на наемния труд и ЗА едрия бизнес?

И още от Бареков:


Приемам, че “реших мача”. Радвам се, че го реших с моя глас в полза на работниците, шофьорите и хората на наемния труд. Не в полза на Желязков от Костинброд, Подлогата Станишев и олигархията!

Снощи той е разнищил темата и с трети статус:

Откога в България да подкрепяш работниците, а не чорбаджиите е “национално предателство”? Питам Росен Желязков от Костинбродската афера.

Източник: offnews.bg

Видеа по темата

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ci
    citizen
    6 -3
    10:51, 26 мар 2019
    Това недоразумение Борисов го охарактеризира с една единствена дума - КАПУТ.
Последни новини