Facebook ще интегрира заедно Messenger, WhatsApp и Instagram

Интеграция на платформите Instagram, WhatsApp и Messenger планират от екипа на Facebook, съобщи "Уолстрийт Джърнъл".

Изданието се позовава на четири различни източника. Официална информация от хората на Зукърбърг все още няма, но стотици служители са заети в проекта и вероятно информацията е изтекла от някой от тях.

Целта е услугите да продължат да работят като отделни приложения, но вътрешните им опции за съобщения да са свързани между трите платформи.

В момента Instagram има вграден чат, който е сериозно ограничен. WhatsApp е изцяло отделан чат услуга, а Messenger е програма, свързана със самата социална мрежа Facebook.

Проблемът е, че интеграцията ще изисква промени на трите платформи на фундаментално ниво. Ще е нужно да се вгради и криптиране "от край до край" във всички три платформи. WhatsApp има такова по подразбиране, в Messenger то може да бъде включено, в Instagram отсъства като опция.

Проектът вероятно ще отнеме доста време за разработка. Удобството за потребителите ще е голямо, но и удобството за Facebook не е за подценяване. На практика компанията ще събере на едно място и през един канал общуването в три от най-популярните онлайн услуги. Въпреки твърденията на компанията, че не ползва информация от чата и че няма достъп до нея, няма реални доказателства, че не съществуват "задни вратички" в кода на което и да е от приложенията и това може да е нов начин да се съберат тонове информация за потребителите, която да бъде продавана на рекламодатели.

Източник: http://clubz.bg

Видеа по темата

Коментари в сайта

Последни новини