Либия: Няма заповед за задържане на български кораби в наши води. Пресата

Избори. 

"24 часа":

ГЕРБ избира кандидати за евродепутати до 21 февруари

До 21 февруари ще се направят събрания по места, на които ще станат ясни номинациите за евродепутати. До март ще бъдат обявени имената на избраните кандидат-евродепутати на ПП ГЕРБ, това заяви народният представител от ГЕРБ - Монтана Ирена Димова.

"Това е техническата подготовка. По-важна е другата - всеки от нас трябва да обясни на хората важността на евроизборите. Със сигурност шестимата ни евродепутати не са разпознаваеми за обикновените хора, особено в малките населени места и това трябва да бъде променено. Всеки е добре да знае колко важен е за всички нас е Европейския съюз, защото инвестициите по различните проекти се случват именно заради това, че България е част от този съюз.", каза Димова.

Грип. 

"Дума":

Обявиха грипна епидемия в Сливен и Хасково

Грипна епидемия е обявена от днес в Сливенска област, а от утре, 23 януари, в Хасково.

Заповедта е издадена във връзка с повишаване на броя на заболелите от грип и остри респираторни заболявания за периода от 14 до 20 януари.

Разпоредени са мерки спрямо лечебните заведения за извънболнична и болнична помощ, както и до ръководителите на социалните заведения в областта. Прекратяват се плановите операция, свижданията в болниците, плановите консултации на здрави бременни жени и кърмачета, както и профилактичните прегледи и имунизации.

В детските заведения персоналът задължително трябва да използва марлени маски, да не допуска болни деца или персонал.

Вече 11 области в страната са в епидемия, над 1000 са училищата и градините, в които са преустановени заниманията.

Кражба. 

"Сега":

Над 900 кг хранителни продукти са откраднати от склад на БЧК в Лом

Над 900 килограма захар, ориз, грах, спагети и консерви са откраднати от склад на БЧК в Лом, предава Нова тв като се позовава на офиса на БЧК в Монтана.

Храните били складирани в помещение в близост до болницата в Лом - някогашен клуб на ОФ. Крадците са разбили вратата и са ги изнесли, като се предполага, че ударът е бил планиран. Хранителните продукти са били предназначени за раздаване на 1140 души в Лом, включени в списъците на БЧК като нуждаещи се от подпомагане.

От офиса на БЧК съобщиха, че хранителните продукти са били застраховани и щетата ще бъде възстановена, като бедните ще получат обещаните им пакети с храни. Хранителните продукти са предоставени от ЕС, уточнили от БЧК.

Спор. 

"Монитор":

Искри при патриотите, спорят кой проваля заседанията на групата 

Поредно напрежение между партиите в "Обединените патриоти". Заседанието на парламентарната група във вторник се провали. В отговор от пресцентъра на "Атака", която се оглавява от Волен Сидеров, изпратиха съобщение до медиите, в което посочват като основен виновник НФСБ на Валери Симеонов. 

"НФСБ провали редовното заседание на парламентарната група на Обединени патриоти", посочват атакистите. От там уточнват, че на него е присъствало ръководството на "Атака", но нито един депутат от НФСБ, с което всъщност са провалили кворума.

В отговор изпълнителният комитет на НФСБ излезе с декларация, в която правят ответни обвинения към Сидеров. От формацията се оплакват, че заседанията на парламентарната група не са редовни, а се организират епизодично по решение на председателя на групата Волен Сидеров.

Скандал. 

"Сега":

Либия: Няма заповед за задържане на български кораби в наши води

Либия е отрекла, че има заповед за задържане на български кораби в нейни териториални води заради скандала около танкера "БАДР". Това е станало по време на официална среща в Брюксел между вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева и министъра на външните работи на Либия Мохамед Тахер Сиала. Двамата обсъдили подготовката на предстоящата визита на премиера на Либия Файез Сарадж в България, съобщава Министерство на отбраната.

Преди седмица българският министър-председател Бойко Борисов проведе телефонен разговор с премиера Сарадж и го покани на посещение в България, която бе приета. Покани за визити са отправени и към министрите на външните и на вътрешните работи.

"Спомняме си с добро работата на много български компании в нашата страна. Трябва да възстановим връзките си на предишното ниво - заяви министър Сиала на срещата си с вицепремиера Захариева. - Всички стадиони в Либия са строени от български компании и са все още в отлично състояние. Вашите работници са много трудолюбиви."

"Трябва да засилим двустранните връзки, особено в областта на икономиката. Нашите инженери и лекари играха важна роля в обществения и икономически живот на Либия", казала министър Захариева.

Обвинение. 

"24 часа":

Елена Йончева вече с обвинение за пране на пари. Тя: Абсурдно е

Депутатката от БСП Елена Йончева е вече обвинена в пране на пари, съобщиха неофициално източници от БСП. Новината потвърди говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова пред "24 часа".

Разследването срещу Йончева е за извършени финансови операции с пари, за които има съмнение, че са присвоени от КТБ.

Според разследващите присвоените пари били прикривани чрез офшорната компания "Далий Трейдинг Лимитид". Подозренията били, че зад нея стои бившият собственик на фалиралата банка Цветан Василев. В момента той е задочно подсъдим по мегаделото за присвояване на над 2,5 млрд. лв. от КТБ.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини