Щастливо животно: Феноменът куока (видео)

    Това е документална история от нашето време, която ще ви разсмее и ще ви позачуди. Ето как стават нещата, значи, когато са замесени Instagram, едно диво животинче, което не се притеснява от хората (и от нищо, както изглежда) и туристическата индустрия на един малък австралийски остров. И много селфита...

    На остров Ротнест, край бреговете на Западна Австралия, живее куока, близък родственик на кенгуруто. По-малък и по-топчест от братовчеда си, куока има физиономия по-скоро на мече, и което е по-важното в случая, изглежда сякаш се усмихва.

    Сред всичките селфита с животни, куока блеснал с тези си качества и завладял сърцата на потребителите на Instagram по целия свят.

    И това предизвикало бум на международния туризъм на острова. Интернет славата на куока накарала тълпи от туристи да се стичат на Ротнест и да си правят селфита с животното, което не се страхува от хората, и изглежда се усмихва за снимките.

    И ето, и Роджър Федерер пристигнал в хеликоптер на Ротнест да си направи селфи с куока през декември 2017. Федерер има огромен брой (около 31 милиона) последователи в социалната медия. Селфито му с куока достигнало до над половин милиард потребители от 45 страни. Така феноменът от остров Ротнест влиза в световните медии. Идват и други звезди, сред които Хю Джакман, Деми Ловато, Марго Роби. През юни посетителите на острова за последните 7 месеца вече надхвърляли бройката за цялата предишна година. 15% от тях били от други щати или страни. Тези данни са огласени от министъра на туризма на Западна Австралия Пол Папалия. 

    Пристига и истинският Доктор Дулитъл, както наричат Алън Диксън (#Allan Dixon). Той харесва острова, нарича го рай на земята - тихо и спокойно място с красиви залези. И той заговаря успокоително с куока, докато си прави ... селфи. "Камера, иейййй". Е, и той е №1 в света, ако става дума за селфита с животни. "Никой не наранява това животно", докладва докторът, във връзка с инвазията на голям брой туристи. Трябва да видите селфитата му във филма, номер едно е.

    Куока се появяват на билбордове и реклами в транспорта. Но което е по-интересното, те са навсякъде, без да са опитомени, те са изключително дружелюбни и идват да си поиграят. И стават страхотни фотосесии. Това донесло над 12 милиона посещения на Кембъл Джонс, който е направил най-сладката снимка на куока на всички времена.

    И разбира се, австралийската звезда Крис Хамсуърт се снима с куока.

    "Те са като живи плюшени мечета", казва режисьорът Дейвид Фрейд, който създава късометражния документален филм за симпатичния куока и социалните медии.

    "Happy Animals" е режисиран от Дейвид Фрейд (https://davidfreid.com). Той е част от The Atlantic Selects, онлайн поредица късометражни документални филми от независими творци, курирана от Atlantic.

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини