Жените, които диктуват модата до днес, от последните 100 години

Изображение 1 от 5

    Звездата от „Закуска в Тифани“ Одри Хепбърн е обявена за най-емблематичния моден новатор от последните 100 години. Това пише The Telegraph.

    Световно проучване на DHL, в което са участвали шест хиляди жени от Великобритания, САЩ, Италия, Австралия и Япония, установи, че стилът на актрисата все още е привлекателен през 2018 г., макар тя да дебютира на екрана в далечната 1953 година. Снимките на иконата на екрана в разгара на нейната слава – от филмови участия до снимки на папараци, показват колко много модни артикули идват от Хепбърн и колко актуални продължават да са те днес.

    Одри Хепбърн е добре известна с черните широки обърнати яки, панталони и клинове над глезена, както и с балеринските обувки с изрязано деколте, които са задължителна част от гардероба на много съвременни жени. Имала е колекция от копринени шалове и слънчеви очила „котешки очи“ и е спомогнала за утвръждаването на „малката черна рокля“ като изискан стил.

    Хепбърн заема първото място във всички страни, участвали в проучването, без САЩ, където модата се диктува от Жаклин Кенеди. 

    Принцеса Даяна е на второ място във Великобритания и Австралия и на трето –  в Италия и САЩ.

    Коментари в сайта

    Последни новини