Затворени пътища в Хърватия заради лошото време, предупреди МВнР

Във връзка с влошените метеорологични условия, най-вече по протежение на Адриатическото крайбрежие, посолството на България в Загреб предоставя следната актуална информация относно пътната обстановка в Република Хърватия:

Заради силен вятър са затворени:

- магистрала А1, между изходите към гр. Свети Рок и гр. Поседарие;

- път № 54, от гр. Масленица до гр. Затон Обровачки;

- Ядранска магистрала № 8, по протежение на Адриатическото крайбрежие - в частта между гр. Сень и гр. Света Мария Магдалена;

- Пашки мост (мостът, водещ към остров Паг). Остров Паг не е достъпен и по вода, тъй като фериботната линия „Призна-Жиглиен“ временно е спряна.

Магистрала А6 „Риека-Загреб“, между изходите „Киковица“ и „Делнице“, е отворена само за автомобили. За останалите видове МПС са отворени:

- път  № 3, през област Горски Котар;

- Ядранска магистрала № 8, между изходите „Нови Винодолски“ и „Сень“;

- път № 27, в частта от гр. Грачац до гр. Затон Обровачки.

Забранено е движението на двуетажни автобуси, коли с ремаркета и мотоциклети:

- на Кръчки мост (мостът, водещ към остров Крък);

- по протежението на път № 102;

- на мост „Д-р Франьо Туджман“ в Дубровник.

Забранено е движението на камиони и коли с ремаркета:

- на магистрала А7 „Драга-Шмрика“;

- път „Крижишче-Кралиевица“;

- Ядранска магистрала № 8, между изходите „Бакар“ и „Нови Винодолски“.

За всички видове МПС са отворени:

- път № 1 по маршрута - Карловац-Слунь-Сплит;

- път № 3 през област Горски Котар.

Камиони с ремаркета и влекачи с полуремаркета могат да се движат към вътрешността на Хърватия по следния начин:

-към Риека и Истрия - по магистрала А6 „Риека-Загреб“ до изход „Делнице“, откъдето могат да продължат по път № 3 през област Горски Котар до Риека;

-към Далмация - по път № 1 - Карловац-Слунь-Сплит или по магистрала А1 до изход „Свети Рок“, след което по път № 50 - през гр. Грачац и път № 1 - през гр. Книн.

Временно са спрени:

- фериботни линии: Призна-Жиглиен, Лопар-Валбиска и Стиница-Мишняк;

- катамарански линии: Новаля-Раб-Риека, Мали Лошинй-Црес-Риека;

- корабна линия Мали Лошин-Унийе-Сусак.

Сняг вали в областите Славония и Лика. Поради ниските температури има възможност за заледяване, особено на мостовете и надлезите.

Министерството на външните работи препоръчва на българските граждани, които имат намерение да пътуват до Хърватия или да преминават през страната, да управляват своите автомобили, съобразено с пътната обстановка, да не тръгват на път без зимни гуми, пълен резервоар и топли дрехи.

При нужда от съдействие, сънародниците ни могат да се обадят в посолството на България в Загреб на следните телефони: +385 1 46 46 609; +385 1 46 46 631; 385 1 46 46 640 или  на дежурен телефон в извънработно време: +385 984 69 808;

Сигнали и молби за съдействие при бедствени ситуации на български граждани се приемат денонощно и на телефонните линии на Дирекция "Ситуационен център": +359 2 948 24 04; +359 2 971 38 56 или имейл: crisis@mfa.bg.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 10.07.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Пестете енергията си и не се захващайте с нови дела. Ще овладеете конфликт на работното място, породен от недоразумение или нечие желание за показност. Пазете силите си за моментите, в които е нужно да сте борбени и самокритични едновременно. Предстоят ви важни срещи, от представянето ви ще зависят следващите ви проекти.
10 юли 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Професионалните ви позициите позволяват да наложите вижданията си по определени въпроси, различни от общоприетите. Нечие не възприемчиво отношение няма да ви смути, защото сте убедени в правотата си. Можете да сдържате емоциите си и да бъдете последователни в действията си.
10 юли 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ще се вълнувате повече от присъствието на човек, който не крие чувствата си към вас. Може би това означава нова любов или дълготрайно приятелство. Във всички случаи ще се насладите на близостта си. Доволство от постигнатото ще споходи и деловите представители на знака, предстоят им бързи реализации.
10 юли 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Жаждата ви за пътешествия ще ви постави в условия да избирате между две възможности. Затрудненията ви ще се от любознателен характер, по отношение на финансите си не се притеснявайте. Професионалните ви проекти и намерения ще ви срещнат с подходящите хора, с които да ги осъществите.
10 юли 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Предстоят ви задължения, които едва ли ще са ви по сърце. Приемете го като предизвикателство и мислете за това какво бихте правили в свободното си време. Среща със стар, но добър приятел ще разнообрази деня ви и ще ви накара да се почувствате много по-добре. Не бъдете прекалено мнителни към близките си.
10 юли 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Дори да са възможни несполучливи професионални контакти днес, не се отказвайте. Това само ще ви покаже, силата ви е в самостоятелните изяви. В интимните си отношения с партньора се доверете на взаимността и зачитане на другия. Днес това ще е особено наложително. Здравето ви изисква повече внимание, като не пренебрегвате съветите на специалистите.
10 юли 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Гъвкавия ви подход ви дава сериозно предимство. Ще се чувствате тонизирани и весели и с доброто си настроение ще радвате околните. Много вероятно е да се натъкнете и на недоброжелатели, но негативното им влияние може да бъде неутрализирано от увереността ви. Здравословни проблеми отшумяват.
10 юли 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Изяснете си деловите или технологични детайли, които могат да ви противопоставят на някого, за да си спестите излишни главоболия. Заложете на открития диалог и се вслушайте в мнението на опонентите си. Това е във възможностите ви, както и други полезни неща, които очакват вниманието ви днес.
10 юли 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
За да се избавите от неудовлетворението, което изпитвате напоследък, се захванете сериозно с работата си. Периодът е подходящ за сключване на сделки със значителни материални придобивки за вас. Бъдете по-смели, отстоявайте интересите си и ще се справите. Ставащото е знак за идващи успехи и завоевания на нови позиции.
10 юли 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Израстването в кариерата и бизнеса изискват да сте поне на нивото на конкуренцията. В тази връзка днес ще заложите на обучението и повишаване на квалификацията си, и бъдете сигурни, че времето ви няма да е загубено. Предпазвайки се от изкушения, ще вървите напред. Приятелска среща.
10 юли 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Променете отношението си към случващото се и живейте с положителна нагласа, за да получите удовлетворение от работата си. Поставяйте си непосредствени задачи и проявете постоянство в преследването на дългосрочните си планове. Резултати от интервю за работа ще ви направят фаворити, бъдете готови.
10 юли 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Днес много зависи от способността ви да се приспособявате. Не прекалявайте с ласкателствата и бъдете по-сдържани в отношенията си с непознати. Прекомерната ви чувствителност може да ви изиграе лоша шега. Не взимайте на сериозно всяка хрумнала ви мрачна мисъл.
10 юли 2020
Последни новини