Затворени пътища в Хърватия заради лошото време, предупреди МВнР

Във връзка с влошените метеорологични условия, най-вече по протежение на Адриатическото крайбрежие, посолството на България в Загреб предоставя следната актуална информация относно пътната обстановка в Република Хърватия:

Заради силен вятър са затворени:

- магистрала А1, между изходите към гр. Свети Рок и гр. Поседарие;

- път № 54, от гр. Масленица до гр. Затон Обровачки;

- Ядранска магистрала № 8, по протежение на Адриатическото крайбрежие - в частта между гр. Сень и гр. Света Мария Магдалена;

- Пашки мост (мостът, водещ към остров Паг). Остров Паг не е достъпен и по вода, тъй като фериботната линия „Призна-Жиглиен“ временно е спряна.

Магистрала А6 „Риека-Загреб“, между изходите „Киковица“ и „Делнице“, е отворена само за автомобили. За останалите видове МПС са отворени:

- път  № 3, през област Горски Котар;

- Ядранска магистрала № 8, между изходите „Нови Винодолски“ и „Сень“;

- път № 27, в частта от гр. Грачац до гр. Затон Обровачки.

Забранено е движението на двуетажни автобуси, коли с ремаркета и мотоциклети:

- на Кръчки мост (мостът, водещ към остров Крък);

- по протежението на път № 102;

- на мост „Д-р Франьо Туджман“ в Дубровник.

Забранено е движението на камиони и коли с ремаркета:

- на магистрала А7 „Драга-Шмрика“;

- път „Крижишче-Кралиевица“;

- Ядранска магистрала № 8, между изходите „Бакар“ и „Нови Винодолски“.

За всички видове МПС са отворени:

- път № 1 по маршрута - Карловац-Слунь-Сплит;

- път № 3 през област Горски Котар.

Камиони с ремаркета и влекачи с полуремаркета могат да се движат към вътрешността на Хърватия по следния начин:

-към Риека и Истрия - по магистрала А6 „Риека-Загреб“ до изход „Делнице“, откъдето могат да продължат по път № 3 през област Горски Котар до Риека;

-към Далмация - по път № 1 - Карловац-Слунь-Сплит или по магистрала А1 до изход „Свети Рок“, след което по път № 50 - през гр. Грачац и път № 1 - през гр. Книн.

Временно са спрени:

- фериботни линии: Призна-Жиглиен, Лопар-Валбиска и Стиница-Мишняк;

- катамарански линии: Новаля-Раб-Риека, Мали Лошинй-Црес-Риека;

- корабна линия Мали Лошин-Унийе-Сусак.

Сняг вали в областите Славония и Лика. Поради ниските температури има възможност за заледяване, особено на мостовете и надлезите.

Министерството на външните работи препоръчва на българските граждани, които имат намерение да пътуват до Хърватия или да преминават през страната, да управляват своите автомобили, съобразено с пътната обстановка, да не тръгват на път без зимни гуми, пълен резервоар и топли дрехи.

При нужда от съдействие, сънародниците ни могат да се обадят в посолството на България в Загреб на следните телефони: +385 1 46 46 609; +385 1 46 46 631; 385 1 46 46 640 или  на дежурен телефон в извънработно време: +385 984 69 808;

Сигнали и молби за съдействие при бедствени ситуации на български граждани се приемат денонощно и на телефонните линии на Дирекция "Ситуационен център": +359 2 948 24 04; +359 2 971 38 56 или имейл: crisis@mfa.bg.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 24.01.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Ще работите по идеите си, оставяйки зад себе си всичко, което не стои на дневен ред. Ще се почувствате добре и от вниманието и подкрепата на специални за вас хора. В домашна обстановка ще обсъждате семейните дела и заедно ще планирате бъдещите си планове. Денят е специален за влюбените, изненадайте приятно любимия си човек.
24 яну 2020

Хороскоп за Телец

Телец
С навременните си решения и действия ще ускорите работата си по приключване на семеен или друг важен за вас въпрос. Имате опит с подобни натоварвания, но умората няма да ви подмине. Съветите и подкрепата ви са нужни на много хора, най-вече на близките ви, за това не допускайте здравословните проблеми да ви повалят на легло, вземете мерки.
24 яну 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Търсенията ви ще ви срещнат с хора, с които предстои да развиете общ бизнес или друга делова активност. Добре ще се справите в ситуация, изискваща адекватни решения, предвид знанията и опита, който имате. Ще бъдете привлечени от нещо красиво до себе си, изпълващо ви с ведрина и спокойствие.
24 яну 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Самостоятелната ви работа и всичко, свързано с нея е на път да ви донесе очакваните придобивки. Деловите контакти ще ви позволят да напреднете в дейността си, приятелите също ще са налице, в случай, че ви потрябват. Очертава се ползотворен ден за повечето от вас. Подкрепете благотворително подета инициатива.
24 яну 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Има какво да събужда у вас недоволство, както в служебен план, така и в личните ви дела. Професионалното ви отношение към работата не винаги съвпада с представите на другите за нея и това води до разногласия. Към съпътстващите дреболии, които претендират за важност се отнасяйте по-спокойно, за да не ви създават излишно напрежение.
24 яну 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Вслушвайте се във вътрешните си усещания и няма да останете подведени. Водени от интересите си ще предприемете стъпки в тяхна защита, което включва и среща с нови партньори. Не бързайте да поставяте условия, внимателно изслушайте аргументите на другата страна и тогава вземете решение за себе си.
24 яну 2020

Хороскоп за Везни

Везни
В подкрепа на намеренията си да загърбите миналото, което ви носи тревоги, ще търсите нови източници на вдъхновение. Със силното присъствие на някой специален за вас човек ще подобрите самочувствието и настроението си. Заедно ще се чувствате добре, а защо не и нещо повече?
24 яну 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Нужни са компромиси. Към партньора си сте в позиция да изпълнявате желанията му, и то по ваша причина. Денят ще е разнообразен на събития. От вас зависи дали ще го направите интересен и приятен. Деловите проблеми ще ви потърсят за да внесете повече яснота в отношенията си.
24 яну 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Изясняване на спорни въпроси ще ви поставят в условия да вземете бързи решения. Отхвърляйки деликатната част от работата си, ще помислите за по-приятни занимания, без да пренебрегвате задълженията си. Финансовите ви дела търпят развитие, за повечето в положителна посока.
24 яну 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Денят ви е зареден с много напрежение, затова се опитайте да релаксирате. Спокойно посрещнете всяко предизвикателство и отвърнете с хладнокръвие и усмивка. Това ще дестабилизира отсрещната страна.
24 яну 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ако попаднете в ситуация, в която е най-добре да не вземате страна, по-добре си тръгнете. Нямате нужда от допълнителен стрес. За някои пламъчето на любовта ще заискри и ще видите, че света около вас съвсем не е лош. Отдайте се на чувствата си без да анализирате и пресмятате.
24 яну 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Имате добри намерения, но е нужно да потърсите съдействието на хора, които биха ви помогнали. Давате си сметка, че не всички са на нивото, което сте достигнали и ще срещнете трудности в разбирането на идеите ви. Някои ще посрещат гости и ще са ангажирани със семейни задължения.
24 яну 2020
Последни новини