850 полицейски служители пазели протестите в неделя

850 полицейски служители са били ангажирани с охраната на протестните действия в неделя, съобщи пресцентърът на МВР.

От Главна дирекция „Национална полиция" обобщават, че днес на територията на страната са проведени общо 17 протестни действия в страната. 10 от тях са били заявени и регламентирани по установения ред.

Участвали са приблизително 1255 души и 340 моторни превозни средства.

От различни ОДМВР са съставени общо 11 акта за установени административни нарушения.

В обезпечаването на различните прояви са били ангажирани 850 полицейски служители. Задачата на полицията остава опазване на обществения ред и сигурността, както и недопускане на ограничава движението на хората.

МВР отново апелира протестиращите да спазват закона и разпорежданията на униформените служители.

В неделя проходът на Републиката Хаинбоаз бе блокиран от протестиращи. Близо 200 души излязоха на пътното платно, за да препречат движението, но полицията преди това го беше отклонила по обходни маршрути, съобщи БГНЕС. 

И двете платна на АМ "Хемус", при пътен възел Каспичан, както и първокласният път Русе - Варна, който минава над нея, бяха блокирани от жива верига. Там протестиращитя се събраха от Шумен, Разград и Търговище. За дълги колони от чакащи и в двете посоки съобщи БНР.

По-рано протестиращие блокираха за кратко движението на пътен възел "Белокопитово" на АМ "Хемус".

Жандармеристи и гранични полицаи не позволиха да бъде блокиран граничният пункт "Кулата". Органите на реда не допускат хора, придвижващи се пеша на магистралата. Целта е да не се стигне до блокада на границата с Гърция, информира БНР. 

Протестиращи от Петрич се отправиха на автошествие. Те недоволстват срещу високите цени на горивата и социалната несправедливост.

Протести имаше в Кула, Благоевград, Разлог, Банско, Гоце Делчев. Протестиращите от Сливен се отправиха на автошествие за блокада на пътен възел Петолъчката. 

На пътя Ловеч-Троян имаше засилено полицейско присъствие и части на жандармерията. В Тетевен пред сградата на общината имаше митинг. 

Протестни шествия срещу високите цени на горивата имаше в Шумен, Бургас и Габрово, демонстрации бяха обявени във Враца, Стара Загора, Хасково и Димитровград.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ик
    ИКГ
    0 -2
    15:08, 26 ное 2018
    И защо протестират?
    1. Цените на горивата в момента са ниски.
    2. Искат да няма гражданска отговорност или да мърсят със стари коли и да не плащат?
    3. Убива ли системата корумпираните майки?
    4. Искат да връщат системата на комунизма и Белене?
    5. Доходите Ви са ниски? Моите не са!
    Защото Курнелка и Грипена финансират/подклаждат!!!
    No pasaran!
Последни новини