НСО в насрещното: Говори мъжът, заснел видеото със спорната ситуация

Авторът на видеото, който засне конфликтът на пътя между НСО И КАТ, разказа подробно какво точно се е случило. Записът предизвика лавина от коментари в социалната мрежа. Богдан Асенов казва, че служител на Пътна полиция е спрял бронирана кола на НСО, тъй като се е движела в насрещното платно. Случката е станала на ул. „Проф. Фритьоф Нансен“. В участъка, където е направен записът, движението е еднопосочно. След като се появиха коментари, че автомобилът обслужва съпругата на президента Десислава Радева, тя отрече да е била в нея по време на въпросното събитие и публикува позицията си във Facebook. Службата за охрана разпореди проверка по случая. 

„Колата на НСО се движеше с висока скорост. След като влезе в насрещното, спря. От задната врата слезе г-жа Радева и влезе в ателие за рокли. На клипа обаче се вижда, че колата е спряна в правилната посока, защото говорех по телефона с приятел и не можах да снимам отначалото. Преди да бъде обърнат автомобила дойде служител на КАТ. Започна спор между двете страни. Инициативата за скандала дойде от служителката на НСО”, разказа в ефира на „Здравей, България” авторът на видеоклипа Богдан Асенов. Свидетелят твърди, че съпругата на президента посещава магазинът доста често и това не е първото нарушение на автомобил на НСО. По неговите думите става ясно, че разправията се случва, докато г-жа Радева е в магазина.

„Прочетох много внимателно какво написа г-жа Радева в интернет пространството. Аз не симпатизирам на нито една партия. Аз съм човек от народа. Тя твърди, че не е била в колата. Естествено, че не беше вътре. Г-жа Радева слезе и отиде в магазина”, каза Асенов. Той допълни, че всъщност е тръгнал да снима, заради забележката, която прави служителят на КАТ на представителката от НСО.

„Дойдоха още полицаи. Скандалът продължи около 40 мин. Не съм снимал докрай, защото имах работа и си тръгнах. Това видях, това снимам. Не видях как г-жа Радева си тръгва и дали се е качила в тази кола”, каза още Богдан Асенов.

В Закона за движение по пътищата  е регламентирано, че коли със специален режим на движение имат право да нарушават правилата. Те трябва да го правят обаче безопасно, а специалният режим на движение се използва само при служебна необходимост.  От МВР не отговориха дали е съставен акт на колата направила нарушението. А от НСО изпратиха своята писмена позиция, в която заявяват, че на автомобила е извършена проверка и ако бъде установено нарушение, ще бъдат взети всички предвидени в закона мерки.


Източник: http://nova.bg

Коментари в сайта

Хороскоп за 20.09.2019

Хороскоп за Овен

Овен
Всичко, което не е спешно може да го отложите, давайки предимство на вече започнатите си задачи. С компромиси и чувство за хумор ще успеете да се споразумеете с онези, които предявяват претенции към вас. Делова среща ще ви направи по-гъвкави и активни, други ще проведат успешна търговска сделка.
20.09.2019

Хороскоп за Телец

Телец
Запазвайки самостоятелността си ще работите за утвърждаване на авторитета и повишаване на финансите си. Превръщате се в обединителна фигура за много хора, но ви е трудно да го осъзнаете. Освободете се от всичко, което ви пречи да се чувствате свободни и живейте така, както разбирате.
20.09.2019

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Потиснете раздразнението си, ако такова съществува и изяснете отношенията си с онези, с които имате противоречия. Нечие предложение ще ви заинтригува и с внимание ще подготвите следващите си действия, обвързващи ги с него. Погрижете се за отдиха си и укрепете силите си.
20.09.2019

Хороскоп за Рак

Рак
Спокойно изчаквайте развитието на събитията и не прибързвайте в оценките и реакциите си днес. От правилното ви поведение ще зависят резултатите, както и безпрепятствената реализация на делата ви. В противен случай са възможни главоболия за в бъдеще. Занимания с приятни неща ще ви помогнат да се разтоварите от стреса.
20.09.2019

Хороскоп за Лъв

Лъв
Време е да се порадвате на заслужен успех в резултат от дълъг и упорит труд. Старанието ви ще бъде щедро възнаградено. Споделете радостта си с любимия човек. Постарайте се да не разочаровате ваши близки, които много разчитат на вас по определен въпрос. Не се натоварвайте с работа вечерта, намерете време за почивка.
20.09.2019

Хороскоп за Дева

Дева
Бъдете искрени пред себе си и назовете ясно целите си, какво искате и към какво се стремите. Това ще ви помогне да изградите нужната ви мотивация и да продължите напред. Успехите ви могат да бъдат в много посоки, от вас зависи да ги сътворите. Има кой да ви насърчи и погрижи за вас, позволете му да го направи.
20.09.2019

Хороскоп за Везни

Везни
Дребни и приятни случки ще определят облика на дена ви. Ще ви занимават нещата от личния ви живот и всичко свързано с дома ви, семейството и духовните търсения. Очарованието на деня ще се затвърди и от вести, които ще получите от далече. Скорошно посещение на ваши близки ще ви хвърли в трескави приготовления.
20.09.2019

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Повечето от вас прекарват в движение този ден, независимо с какво изберат да се заемат. Имате доста неща за вършене и предпочитате да не губите ценно време. Очаквате прекалено много от човек от обкръжението ви, но е твърде възможно той да не оправдае доверието ви. Направете приятна изненада на любимия човек днес.
20.09.2019

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
В добро настроение сте и ще постигате желаните резултати. На моменти ще имате нужда от подкрепа, която няма да ви бъде отказвана. Приятно е с хората, които имате до себе си. Потърсете начин да им се отблагодарите. Увереността ви нараства и ще търсите нови предизвикателства.
20.09.2019

Хороскоп за Козирог

Козирог
Днес са възможни изненади, някои от тях и приятни. Семейството ще ви занимава със своите проблеми и това допълнително ще внася напрежение в ежедневието ви. Нещата не са непоправими. Гледайте по-спокойно на случващото се. Желана среща ще ви помогне да се отпуснете и насочите мислите си в по-приятна посока.
20.09.2019

Хороскоп за Водолей

Водолей
Проявете доброто в себе си и ще ви бъде по-лесно да общувате, работите и да се реализирате. Денят ще ви предложи добри възможности за изява на творческите ви търсения, късметът ще бъде с вас, стига да сте активни и да не проявявате не на място капризите си. Започната задача ще ви създаде повече грижи, но има защо.
20.09.2019

Хороскоп за Риби

Риби
Инвестирайте свободните си средства в недвижими имоти. Вероятно днес някои от вас ще попаднат на изключително изгодна оферта. Ако нямате достатъчно пари за това денят ще ви зарадва с неочаквани финансови постъпления.
20.09.2019
Последни новини