10 скрити знака за болни черва

Днес повечето експерти в медицинската общност потвърждават огромното въздействие на чревната работа върху цялостното здраве и благополучие. 

​Основните задачи на червата са хранителната обработка, абсорбцията на хранителни вещества, регулирането на имунната система и равновесието на бактериите.

Нашите черва съдържат голям брой микроби и са необходими за борба с патогенните бактерии и вируси.

Особено важно е,че здравето на червата, поддържа здрав ум и тяло.

1. Чувство на тревожност, разочарование и депресия.
Изглежда странно да свързваме червата си с емоциите. Но знаехте ли, че 70% от серотонина е в червата? Ниските нива на серотонин са свързани с промени в настроението, депресия, повишен апетит или липса на такава, и безсъние.

2. Сладка храна
Лептинът и грелинът са протеини, които действат подобно на хормоните, които стабилизират апетита - и нашите чревни бактерии отделят много от тях.

Тези протеини засягат нашата жажда за храна, така че ако ядете много захар, бактериите ще се адаптират към този вид нездравословна диета. В резултат на това червата ви искат да му дадете дневна доза захар. Елиминирането на чревните проблеми ще намали броя на бактериите, които причиняват зависимостта от захарта.

3. Преддиабет или диабет
В проучване, публикувано в списанието "Ендокринологични връзки", учените демонстрират връзка между микрофлората на дебелото черво и наличието или потенциалното развитие на диабет тип 2.

Някои чревни бактерии индуцират имунен отговор. В резултат на това "причинява възпаление в цялото тяло, включително черния дроб и мастните клетки, което може да повлияе на общия метаболизъм, както и чувствителността на черния дроб".

4.Кожни проблеми 
Кожни обриви и хронично състояние на кожата с екзема може да показват проблем в червата. Особено често по отношение на дисбаланса на бактериите.

5. Храносмилателни проблеми
Остри чревни проблеми, като подуване на корема, диария и повишено образуване на газове, могат да означават дисбаланс в чревните бактерии. Неправилните изпражнения и метеоризма могат да показват ниско ниво на киселина в стомаха. В резултат на това той оказва неблагоприятно влияние върху способността за смилане на храната.

6. Автоимунни заболявания и отслабен имунитет
Проблемите на червата и непоносимостта към глутен предизвикват развитието на автоимунни заболявания. Чревните проблеми могат да се проявят при остри и хронични заболявания.

7. Хранителни алергии и свръхчувствителност към храната
Хранителната непоносимост (например непоносимост към лактоза) е почти винаги страничен продукт на болни черва. Не забравяйте, че те неправилно смилат всички храни. Вместо да остане в затворения цикъл на червата, храната излиза от червата и навлиза в кръвообращението.

Когато тази храна "избяга", тялото я тълкува като заплаха и инициира имунен отговор. Развитието и влошаването на хранителните алергии и внезапната чувствителност към определени храни може да показват проблем.

8. Лош дъх
Халитозата е медицински термин, използван за хронично описване на лошия дъх. Микробният дисбаланс в червата може да се прехвърли в други части на тялото, включително в устата. Проблемите в чревната флора правят тялото все по-чувствителни към състояния, които причиняват неприятна миризма (например бъбречно заболяване или диабет).

9. Трудности при заспиване и безсъние
Те са показатели за химически дисбаланси в мозъка. Както вече споменахме, нашите черва съхраняват и регулират серотонина, който стимулира и регулира съня.

Когато липсва серотонин, това може да доведе до безсъние, както и проблеми при заспиване.

10. Отслабване без видима причина
Някои чревни бактерии допринасят за загуба на тегло. Прекомерното количество микроби в тънките черва затруднява абсорбирането на мазнини, минерали и витамини, както и на други полезни вещества.

Източник: http://www.zajenata.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 04.06.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Освободете се от напрежението, загърбете минали неприятности и гледайте с надежда напред. Очакват ви успехи, основите на които дълго са поставяни от вас. Благоприятни перспективи се очертават за работещите в областта на търговията и предприемачите. Бъдете внимателни при работа с документи. Добри новини.
04 юни 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Днес ще успявате. Ще реализирате плановете си дори по-добре от предвиденото. Близък човек ще ви ангажира с проблем, по който едва ли ще можете да сте му полезни. Не позволявайте хорските приказки да променят отношението ви към определена личност, защото тя заслужава повече внимание и уважение.
04 юни 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Обзети сте от творчески идеи, които горите от желание да споделите и осъществите. Предлага ви се чудесна възможност за изява. Ще се радвате на вниманието и обичта както на близките си, така и от страна на колеги и на хора, на които ще бъдете представени. Нова сърдечна тръпка ще ви разтърси и само вие знаете колко далеч искате да стигнете.
04 юни 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Днес ще отделите повече време на работата си, служебна, делова, лична или обществена. Довеждате до край започната задача и това ви кара да прецизирате детайлите, в очакване на добри резултати. Благоприятно развитие на делови въпрос, касаещ и близките ви, свързан с имоти, дела или други начинания.
04 юни 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ще отбележите ново начало за бизнеса си или друга, обвързваща ви с перспективите си активност. Измежду нещата, които определяте за важни са професионалното ви утвърждаване и личния ви живот. За последното ще се погрижите повече, предвид растящите ви желания. Поява на нов човек в живота ви или подновяване на връзка с вече познат ще придобие по-дълбок смисъл за вас.
04 юни 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Разнообразната работа днес, която ви налага общуването с много хора, може да ви изнерви. Старанието ви да сте изрядни във всичко, с което се заемете, често ще бъде проблемно, и то не по ваша вина. Можете да разчитате на помощта на близък приятел, който няма да ви подведе. Независимо от всичко бъдете усмихнати и сърдечни с другите.
04 юни 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Не всичко днес ще се подрежда според очакванията ви. Възможно де възникнат проблеми, чието решаване ще наложи компромиси от ваша страна. За да имате по-малко разочарования, ограничете контактите си до минимум. Бъдете уравновесени и резервирани към непознатите. Не парадирайте с успехите си. Ако го сторите може скоро горчиво да съжалявате.
04 юни 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Привличат ви непознати неща и затова едва ли днес ще се задоволите с обичайните си занимания. Опитвате нещо нестандартно, което ще помните дълго. Едва ли е трудно да ви привлече човек на своя страна, тъй като сте в настроение и лесно се съгласявате с привлекателни идеи. Ако започвате нещо днес, непременно го довършете, защото иначе ще си създадете двойна работа.
04 юни 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Радвате се на един полезен ден. Независимо от заниманията си ще запазите доброто си настроение и ще успеете да го предадете и на околните. Разбирате се чудесно с човек, който отдавна ви привлича и нищо чудно скоро отношенията ви да се задълбочат.
04 юни 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Разтоварващи занимания ще ви помогнат да се освободите от натрупаното напрежение и ще подобрят настроението ви. Заобиколете се с обичани хора, с които чувствата ви са взаимни. Неочаквани новини ще ви зарадват. Решението ви да помогнете на някого е похвално и ви прави чест.
04 юни 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ако трябва наложете усилия за да намалите темпото и да не сте все заети и активни просто по навик. Важно е да проявите благоразумие. Днес не всичко, което ви е доставяло удоволствие или ви е носело придобивки, ще ви въздейства по същия начин. Отделете от времето си и помогнете на близките си, но в никакъв случай не чакайте отплата.
04 юни 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Характерни за този ден са спокойствието и доброто настроение. Подхождате положително към всяко нещо, с което се сблъскате и това до голяма степен определя и добрите резултати, които постигате. Отпадат съмненията ви относно човек, когото сте считали за прегрешил спрямо вас. Имате чудесната възможност да се отпуснете и забавлявате вечерта.
04 юни 2020
Последни новини