10 скрити знака за болни черва

Днес повечето експерти в медицинската общност потвърждават огромното въздействие на чревната работа върху цялостното здраве и благополучие. 

​Основните задачи на червата са хранителната обработка, абсорбцията на хранителни вещества, регулирането на имунната система и равновесието на бактериите.

Нашите черва съдържат голям брой микроби и са необходими за борба с патогенните бактерии и вируси.

Особено важно е,че здравето на червата, поддържа здрав ум и тяло.

1. Чувство на тревожност, разочарование и депресия.
Изглежда странно да свързваме червата си с емоциите. Но знаехте ли, че 70% от серотонина е в червата? Ниските нива на серотонин са свързани с промени в настроението, депресия, повишен апетит или липса на такава, и безсъние.

2. Сладка храна
Лептинът и грелинът са протеини, които действат подобно на хормоните, които стабилизират апетита - и нашите чревни бактерии отделят много от тях.

Тези протеини засягат нашата жажда за храна, така че ако ядете много захар, бактериите ще се адаптират към този вид нездравословна диета. В резултат на това червата ви искат да му дадете дневна доза захар. Елиминирането на чревните проблеми ще намали броя на бактериите, които причиняват зависимостта от захарта.

3. Преддиабет или диабет
В проучване, публикувано в списанието "Ендокринологични връзки", учените демонстрират връзка между микрофлората на дебелото черво и наличието или потенциалното развитие на диабет тип 2.

Някои чревни бактерии индуцират имунен отговор. В резултат на това "причинява възпаление в цялото тяло, включително черния дроб и мастните клетки, което може да повлияе на общия метаболизъм, както и чувствителността на черния дроб".

4.Кожни проблеми 
Кожни обриви и хронично състояние на кожата с екзема може да показват проблем в червата. Особено често по отношение на дисбаланса на бактериите.

5. Храносмилателни проблеми
Остри чревни проблеми, като подуване на корема, диария и повишено образуване на газове, могат да означават дисбаланс в чревните бактерии. Неправилните изпражнения и метеоризма могат да показват ниско ниво на киселина в стомаха. В резултат на това той оказва неблагоприятно влияние върху способността за смилане на храната.

6. Автоимунни заболявания и отслабен имунитет
Проблемите на червата и непоносимостта към глутен предизвикват развитието на автоимунни заболявания. Чревните проблеми могат да се проявят при остри и хронични заболявания.

7. Хранителни алергии и свръхчувствителност към храната
Хранителната непоносимост (например непоносимост към лактоза) е почти винаги страничен продукт на болни черва. Не забравяйте, че те неправилно смилат всички храни. Вместо да остане в затворения цикъл на червата, храната излиза от червата и навлиза в кръвообращението.

Когато тази храна "избяга", тялото я тълкува като заплаха и инициира имунен отговор. Развитието и влошаването на хранителните алергии и внезапната чувствителност към определени храни може да показват проблем.

8. Лош дъх
Халитозата е медицински термин, използван за хронично описване на лошия дъх. Микробният дисбаланс в червата може да се прехвърли в други части на тялото, включително в устата. Проблемите в чревната флора правят тялото все по-чувствителни към състояния, които причиняват неприятна миризма (например бъбречно заболяване или диабет).

9. Трудности при заспиване и безсъние
Те са показатели за химически дисбаланси в мозъка. Както вече споменахме, нашите черва съхраняват и регулират серотонина, който стимулира и регулира съня.

Когато липсва серотонин, това може да доведе до безсъние, както и проблеми при заспиване.

10. Отслабване без видима причина
Някои чревни бактерии допринасят за загуба на тегло. Прекомерното количество микроби в тънките черва затруднява абсорбирането на мазнини, минерали и витамини, както и на други полезни вещества.

Източник: http://www.zajenata.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 17.10.2019

Хороскоп за Овен

Овен
Делата ви ще се развиват в неочаквана последователност, предвид промените, които предстоят. Колкото и да не сте обнадеждени, няма и да сте разочаровани. Довежданата придобивка ще събуди интереса ви към някого или нещо, който ще се задълбочи през следващите дни. В личните си взаимоотношения бъдете търпеливи, особено към човека, който ви интересува.
17 окт 2019

Хороскоп за Телец

Телец
Не приспивайте вниманието си за некоректни партньори, в състояние сте и можете да предотвратите задкулисната им игра. Личните ви дела ще потръгнат, на предстояща среща ще се изяснят съществуващи недоразумения и всичко ще бъде наред. Правилно подредени, приоритетните ви ангажименти ще ви донесат добри дивиденти.
17 окт 2019

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ще се чувствате в добро настроение и ще търсите начин да го споделите с любимите си хора. Споделяйки интересните си идеи, ще срещнете разбиране и готовност за подкрепа. Наясно сте, че вътрешния ви глас е най-точния ориентир за нещата, които ви вълнуват и ще го следвате.
17 окт 2019

Хороскоп за Рак

Рак
Не се тревожете, ако не ви се удаде да решите въпроси, занимаващи ви не от вчера и днес. Очевидно е нужна подкрепа, и ако знаете от кого точно, не се колебайте да я потърсите. Не давайте воля на всичките си мисли, оставете част от тях за споделяне, но друг път. Обичани сте и това ви зарежда с енергия.
17 окт 2019

Хороскоп за Лъв

Лъв
Имате потенциал и възможности да се справите с предизвикателства, които ще се изправят пред вас. Очаквате повече от човек, който не е в състояние да ви го даде. Колкото по-рано осъзнаете този факт, толкова по-добре ще бъде за вас. Деловите представители ще получат оферта за печеливша сделка.
17 окт 2019

Хороскоп за Дева

Дева
Решени сте да се справите с всичко, но да осигурите независимостта си. Подобни вълнения не са рядкост при вас, за това без колебание ще отхвърлите ограниченията и ще заявите претенциите си за по-добро настояще и бъдеще. Силите ще ви стигнат и за други начинания, с които ще напътствате нечии действия. Да се чуди човек от къде толкова енергия и хъс.
17 окт 2019

Хороскоп за Везни

Везни
Влияете се от оценките на другите и на свой ред давате мнението си, без това да е нужно. Пазете се от конфликти, защото няма да ви донесат очакваните облекчения. Доверете се на сътрудниците си и ги оставете да поемат част от работата. Но не го правете като благодеяние, уважавайте достойнството им.
17 окт 2019

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Прекалено високи са изискванията ви както към собствената ви, така и към чуждата работа. Това е чудесно, тъй като ви кара да изпипвате всеки елемент от работата си, но може да ви създаде неприятности с хората, с които работите. Подходете с такт и разбиране към доводите им, като същевременно се опитайте да ги накарате и те да разберат вашите.
17 окт 2019

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ако позволите на излишната си енергия днес да ви повлияе, това може да бъде доста неприятно. Намерете начин да я изразходвате подобаващо, без това да нарушава добрите ви взаимоотношения с околните. Печелите симпатиите на някой, когото не сте виждали досега. Възможно е бързо да си допаднете взаимно и да откриете доста интересни неща.
17 окт 2019

Хороскоп за Козирог

Козирог
Съсредоточени сте, затова и работата ви ще е успешна. Полагате основите на нещо, на което ще се радвате за в бъдеще. От вас се изисква да сте отдадени на заниманията си. Близките ви очакват повече внимание и изглежда напълно го заслужават. Не възлагайте прекалено големи надежди на дадено събитие.
17 окт 2019

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ще се чувствате в отлично настроение, принос за което ще даде и срещата ви с човек от миналото ви. Интересът ви към него не намалява, напротив. Ще се радвате на взаимност и е възможно връзката ви отново да се поднови. Пазете нервите и здравето си, осигурете си почивка и спокойствие.
17 окт 2019

Хороскоп за Риби

Риби
Ще се радвате на обикновени неща, създаващи ви душевен комфорт. Някои от вас ще имат срещи с хора, които не са виждали от дълго време или пък виждат за пръв път. При всички случаи ще намерите общи теми и ще се обвържете с взаимен интерес. Финансови придобивки ще повишат настроението ви.
17 окт 2019
Последни новини