Блестяща победа на Кубрат Пулев, влиза в битка за световната титла

Кубрат Пулев постигна една от най-големите победи в своята професионалната кариера - той се завърна триумфално на ринга с впечатляващ успех над британеца Хюи Фюри и ще се бори за световната титла, съобщи Топспорт.
 
Тази вечер, с единодушно съдийско решение, Кобрата заслужи званието "главен претендент за титлата на Международната боксова асоциация" в тежка категория. Това се случи след оспорвана битка пред 10 000 души в столичната зала "Арена Армеец".
 
Българинът бе далеч по-разнообразният боксьор, като на моменти действаше с изключителна рутина срещу доста нестандартния стил на Фюри. Пулев доминираше в почти всички рундове, като пропусна да се поздрави с ефектен нокаут.
 
Разбира се, Кобрата имаше и трудни мигове, като в третата и осмата част бе сериозно разтърсен. С помощта на феновете и несломимия си дух обаче, сънародникът ни постигна своя триумф.
 
Така, ако правилата бъдат спазени, Пулев трябва да излезе в мечтания двубой срещу Антъни Джошуа, някъде в средата на идната година.
 
Как се разви двубоят Кубрат Пулев - Хюи Фюри:
 
Стимулиран от мощно "Българи, юнаци", Кобрата започна спокойно, заемайки изчаквателна позиция. Хюи Фюри моментално разкри своя потенциал, респектирайки опонента си със силно кроше. Пулев имаше проблеми със скъсяването на дистанцията, тъй като британецът се движеше активно по ринга. Въпреки това, ляв прав удар в главата на Фюри, накара публиката да ръкопляска на нашия боец.
 
Вторият рунд бе съпроводен от множество ситуации, през които двамата боксьори търсеха клинч. Самочувствието на Пулев се повиши, след като с перфектно пресичане нанесе аркада под веждата на Фюри!
 
Съперникът от Острова се хвърли с настървение в битката с Кубрат. Братовчедът на Тайсън Фюри предприе опасна атака във втората минута от третата част, притискайки нашия боксьор до въжетата. Това обаче не обърка по никакъв начин плановете на Пулев. И въпреки че замахваше страховито, Кобрата съумя да изпълни една от своите любими комбинации: ляв-десен.
 
Много силни мигове белязаха представянето на Пулев в четвъртия рунд. Мощен ъперкът разклати Фюри малко след гонга, а миг по-късно и стабилен ляв прав попадна право в целта. Двамата не пропускаха да си отправят и "мръсни" удари, докато са в клинч, с което предизвикваха непрестанни забележки от съдията Браун.
 
Петият рунд ще бъде запомнен с отличната стратегия на Пулев, който се възползваше максимално от липсата на игра с крака на Фюри. Островитянинът бе "наказан" и с два поредни десни прави, който само демонстрираха, че срещата е под диктовката на българския претендент.
 
Опасна комбинация на Фюри - десен прав и ляво кроше, леко развалиха настроението на Пулев в началото на шестата част. Хюи обаче бе и предупреден от съдията за непозволените удари в тила на опонента. Кобрата запази присъствие на духа и насочи дясната си ръкавица в главата на англичанина.
 
С настъпването на седмата част физическата умора застигна и двамата боксьори. Към леко статичната битка, все по-добре сякаш се адаптираше Пулев, който на няколко пъти намери главата на своя конкурент с добри десни крошета. Британецът пък използваше всякакви хитрини, за да избегне опасните атаки на Кобрата.
 
Осмата част започна с яростна размяна на удари. Брадичката на Пулев се оказа здрава, след като трябваше да понесе много сериозен удар от страна на съперника. Видимо дезориентиран, сънародникът ни потърси клинча, благодарение на който се спаси от нокдаун. До края на рунда Кобрата пое още един тежък десен прав, което видимо изнерви нашия представител.
 
Деветият рунд протичаше равностойно преди отлична комбинация на Пулев отново да наклони везните в негова полза. Публиката помисли, че Фюри ще бъде нокаутиран след поредица от удари. Англичанинът обаче остана на крака, въпреки видимия дискомфорт, който изпитваше.
 
Устремът на Кобрата продължи и след подновяването на мача. Фюри бе свалил гарда, но движенията му вече не бяха толкова енергични и главата на британеца отново понесе доста удари. Хюи се облегна на въжетата малко преди края, като приемаше с усмивка всички брутални крошета на българския му домакин.
 
Усещайки, че нещата вървят в негова полза, възпитаникът на Ули Вегнер пресрещна Фюри със "стоманен" десен прав в 11-ия рунд. Последваха още няколко качествени комбинации, които го приближиха още по-близо до очаквания триумф.
 
Фюри опита да рискува в последния рунд. Силите му обаче отдавна бяха изчерпани, а ударите на Пулев го застигаха от всевъзможни позиции. Кобрата определено играеше за нокаут, като не отстъпваше и крачка назад. Отбраната му пък бе изключително качествена. До края поводи за притеснение нямаше. Кубрат дочака умело финалния гонг, а след него ръката му бе победоносно вдигната от съдията Браун!
Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини