Неутрализираха група за разпространение на наркотици, издирват доставчика

Специализираната прокуратура повдигна обвинения на три лица за участие в организирана престъпна група за разпространение на наркотични вещества в Пернишка област. Четвърти от групата до момента се укрива и е обявен за издирване.

Доказателствата сочат, че участниците са разпространявали наркотици от началото на 2018 г. в Перник, Радомир, Брезник и Батановци. Ръководителят и двама от участниците са задържани на 12 октомври 2018 г. при специализирана операция на ГДБОП, ТЗ БОП-Перник, ОДМВР и Специализираната прокуратура. При извършените обиски и претърсвания на жилища, автомобили, складове и други помещения са намерени и иззети кокаин, амфетамини, марихуана, както и други доказателства за престъпната дейност на задържаните.

Обявеният за издирване четвърти участник в групата доставял наркотиците на едро. Други двама ги разфасовали на дози и ги разпространявали. Парите от продажбите на черния пазар отчитали на ръководителя. Той заделял част от тях като оборотни средства (за покупка на нови количества наркотици), а печалбата разпределял между участниците.

На тримата заловени от групата бе наложено прокурорско задържане до 72 часа. По искане на Специализираната прокуратура на 15 октомври 2018 г. Специализираният наказателен съд определи мярка за неотклонение „Задържане под стража“ за всеки от тях.

Мярката не е окончателна и може да бъде обжалвана пред Апелативния специализиран наказателен съд.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини