Премахнаха грешна пешеходна пътека в Хасково, „Екопрогрес“ я възстановява

    Грешна пешеходна пътека беше затворена по булевард „Васил Левски“ в Хасково. Вчера служители на общинско предприятие „Екопрогрес“ поставиха оградителна мантинела между блоковете 34-ти и 63-ти, която ограничи достъпа на пешеходците. Това провокира недоволството на живеещите в района, които бяха категорични, че премахването на зебрата е грешка. Те бяха категорични, че тя е необходима за живеещите наоколо, за които това е най-краткият път към близкия магазин. В противен случай ще са принудени да заобикалят през пътеката на 100 метра по-надолу край кръстовището с улица „Дунав“, за да си купят хранителни продукти.

    Въпросната пътека близо до кръговото не е трябвало да бъде демаркирана, а е трябвало да се премахне съседната зебра на булеварда до 30-ти блок. Според живеещите в района това е по-адекватното решение, тъй като долната пътека не е толкова използваема заради факта, че срещу жилищната сграда е бившата казарма, където няма движение.

    Действително при премахване на пешеходната пътека вчера е допусната грешка, каза пред репортери председателят на Транспортната комисия към община Хасково Яница Динкова, която е и секретар на кметството. По думите й решението за премахване на пътеката до 30-ти блок е прието на заседание на Комисията на 11 септември 2018 г. Промените се налагат заради корекцията на Маркировката в Хасково, който е един от градовете с най-лоши пътеки в страната. В тази връзка било изпратено възлагателно писмо до „Екопрогрес“, откъдето според Динкова са допуснали грешка. Днес служители на общинското предприятие подготвявяха за боядисване демаркираната пътека между 34-ти и 63-ти блок. Директорът на „Екопрогрес“ Райко Лозев и заместникът му Гюнай Юсуф не бяха открити за коментар по случая.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (13)

    • 1
      Ор
      Орфеец
      27 -10
      11:14, 19 сеп 2018
      пък много го е страх от недоволството този кмет бе. как така вчера едно а днес друго. аман от объркани старци и нервни секретари. на луди ни направихте.
      • Се
        СекСретар
        11 -1
        14:44, 19 сеп 2018
        Яница Динкова е човек с безпардонно поведение. Изключително арогантна и надменна, без всякакво покритие. Включена е във всякакви комисии и превантивни центрове, само да точи хонорари. Поведението и точно копие на това на бившия кмет Иванов. Трябваше да се котира предишния мандат.
    • 2
      Зе
      Зебра
      14 -1
      11:34, 19 сеп 2018
      Тя по дефолт Община Хасково от време оно си е сгрешена...
    • 3
      Гр
      гражданка
      21 -26
      11:41, 19 сеп 2018
      Върнете пешеходната пътека на Съединение до рестор... Виж коментара
      • Ст
        странен
        3 -3
        15:39, 19 сеп 2018
        А преди това г-жо, като десетилетия имаше улица, как пресичахте булеварда? Никак
    • 4
      Ст
      странен
      13 -3
      12:24, 19 сеп 2018
      Дали е погрешка не се знае или защото от КАТ изрично цитираха името на големия капацЕтет Яница Динкова, която е настоявала точно тази да се махне, та госпжъта сега реши да си измие ръцете с другото ДЪРВО с невероятни обноски ЛОЗЕВ
    • 5
      Ed
      Edin
      18 -11
      12:42, 19 сеп 2018
      "В противен случай ще са принудени да заобикалят през пътеката на 100 метра по-надолу край кръстовището с улица „Дунав“, за да си купят хранителни продукти."

      Майко мила, какъв ужас, какъв пореден геноцид над хасковлии! Ще трябва да заобикалят 100 метра ?!?!?!?! Да сложим край на робството и да направим пешеходни пътеки през 10 метра, не, през 5 за да сме сигурни че няма да има дискриминирани пешеходци. Смешна работа.
    • 6
      Го
      Гост1
      5 -5
      13:15, 19 сеп 2018
      Дърво си ти защото слабо познаваш Лозев
    • 7
      Пе
      пешеходец
      10 -1
      13:54, 19 сеп 2018
      Г-жа Динкова е винаги права, полицията е разбрала грешно нейното изказване на заседанието на комисията, значи МВР "лъжат", Екопрогрес не са прочели правилно първото възложително писмо и .т. н. ,т.е всички са некомпетентни, а тя е права. Това може да се провери според мен от протокола на заседанието на комисията, ако са спазени правилата разбира се - да се води протокол и ако всички са се подписали непосредствено след заседанието.
      • Ст
        странен
        7 0
        15:34, 19 сеп 2018
        Да бе, нали контролира администрацията- колко й е да подмени протокола. Предишната изгуби протоколът за знака пред Пещите, тази колко му е ...
    • 8
      Аз
      Аз
      9 -2
      15:06, 19 сеп 2018
      Аман от разбирачи и не разбиращи. Нарочно го направиха и не махнаха долната пътека за да не мрънка електората, аз съм също шофиор, това е град не е магистрала като трябва ще се спира ама тук не се оважават пешеходците дори деца да са, масово не се спира за да се пропуснат хората. А електората пък пресича където му скимне не му е нужна пътека те са решили, че на всякъде са с предимство.
    • 9
      Ва
      Васко
      4 -2
      15:32, 19 сеп 2018
      Гражданке, 10 метра надолу има светофар!
      • Аз
        Аз
        7 -2
        16:04, 19 сеп 2018
        Гражданино ела да го измерим а с какво го мериш с линийка на картата ли? Я сложи сега и същото разстояние от другата страна до магазина и после пак обратно в къщи със покупките. Ще се постарая имам крапкомер и ще ти пратя данните.
    Последни новини