Мадуро търси споразумения с „голямата сестра” Китай

Президентът на Венецуела Николас Мадуро хвали Китай като "голямата сестра", докато се подготвя за среща с китайския лидер Си Дзинпин днес. Мадуро се надява да сключи икономически споразумения с азиатския гигант, информира АФП.

Мадуро обяви след кацането си в Пекин тази нощ, че е дошъл с "големи очаквания" за допълнително задълбочаване на стратегическите отношения с основния кредитор на Венецуела.

Левият лидер отбеляза, че посещението му ще донесе "голям тласък" за инвестиции в енергетиката, търговията и "успешни финансови отношения" между двете държави.

През последното десетилетие Китай отпусна заем на членката на ОПЕК от 50 милиарда долара. Каракас връща заема с петролни доставки. Латиноамериканската държава все още дължи 20 милиарда долара на Пекин.

Мадуро може да се върне у дома с нов заем от 5 милиарда долара и шестмесечно удължаване на гратисния период по обслужването на дълга, според венецуелската консултантска компания Ecoanalitica.

"Китай е нашата голяма сестра. Ще бъда много щастлив, когато се срещна с нашия брат Си Дзинпин в петък", изтъкна Мадуро, който за последно посети Китай през март 2017 г.

Той ще остане в Китай до неделя.

"В последно време венецуелското правителство активно насърчава икономически и финансови реформи с добър социален отговор", коментира предстоящата визита на Мадуро говорителят на китайското външно министерство.

"Мисля, че стабилно развитие на Венецуела е в интерес на всички страни", добави говорителят.

Мадуро за първи път е на чуждестранна визита от нападението с дрони на военен парад в Каракас на 4 август.

Правителството на Венецуела девалвира националната валута като част от мерки за спиране на хиперинфлацията в страната.

Международният валутен фонд прогнозира инфлацията в латиноамериканската държава да достигне 1 000 000% до края на годината.

Стотици хиляди венецуелци напуснаха страната.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 06.04.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Умеете правилно да преценявате хората и това ви помага да намирате верния път към тях. Доверието, с което се отнасяте към малко познат човек няма да ви разочарова. Проявете разбиране към проблемите на близък човек и му помогнете да се справи с тях. Щастието ще ви се усмихне и ще изживеете един вълшебен миг.
06 апр 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Смирено и с компромиси от своя страна ще се стремите да изгладете отношенията с близките си. Ще имате удовлетворяващи ви и споделени мигове в компанията на семейството си и това ще направи деня ви пълноценен. Доволни ще бъдете от себе си, заради разума и волята, които сте проявили.
06 апр 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ангажирани сте с помощ за другите и ще им посветите голяма част от времето си. Добре е да помислите и за себе си. Има неща, които трябва да свършите и то скоро. Бъдете предпазливи в общуването си с хора, които са чувствителни към темите, които ви вълнуват. Предстоят ви новости и благоприятно развитие на професионален проблем.
06 апр 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Не се спирате пред нищо, за да са постигнете нещо ново, което отдавна е вашата единствена цел. Това е добре, но ако наистина си струват всичките усилия, които полагате. Имате и редица по-малки цели, които също чакат своята реализация, затова не ги пренебрегвайте. В интимен план ви очаква нещо, което ще промени ежедневието ви в положителна насока.
06 апр 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Организирайте добре още от сутринта работата си, за да съумеете да се справите с всичко. Имате всички шансове да осъществите плановете си, трябва да изчакате само сгоден случай да започнете да действате. С вашия нюх няма да е трудно.
06 апр 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Преодоляване на препятствия от различен характер ще ви държат будни и в активна позиция днес. Не унивайте, с постоянство и малко късмет ще постигнете целите си. Ще получите съдействие от човек, който е доказал доброто си отношение към вас. Не бъдете прекалено мнителни.
06 апр 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Изберете най-важното и върху него съсредоточете енергията, за да постигнете максимума в работата си днес. Почти са изключени ситуации, с които не бихте могли да се справите. Очакват ви приятни срещи с близки хора и запознанства с нови приятели. За много от вас - финансови придобивки.
06 апр 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Денят ви носи промени и те ще решат в известна степен развитието на проблем, който ви интересува. Ще се изпълнят очакванията ви и това ще ви гарантира бъдещ просперитет. Помогнете на приятел, заплашен е от опасността да попадне под чуждо влияние, което силно ще му навреди. В личните си взаимоотношения търсете разбирателство с близките си, не се конфронтирайте с тях.
06 апр 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Споделените проблеми по-бързо се решават, особено, когато имате до себе си хора, които ви обичат. Ще се почувствате защитени и това ще върне блясъка в очите ви. Получената подкрепа ще ви помогне да станете по-уверени и да не се тревожите излишно за бъдещето си.
06 апр 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Не проявявайте самоинициатива, вслушвайте се в желанията и мнението на хората около себе си. Това ще ви сближи и повиши настроението. Щастливи моменти ще имате с любимия ви човек, но само, ако му позволите да бъде искрен с вас, което значи да го предразположите към интимност и откровеност.
06 апр 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Този ден ще бъде свързан с хубави емоции и положително развитие на връзки. В деловата сфера са възможни разногласия с партньори, касаещи минали събития. Ако проявите повече толерантност ще останете удовлетворени. Отворени сте към новостите и скоро ще ви се отдаде възможност да се заемете с нещо вълнуващо.
06 апр 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Положителните ви мисли и добрата енергия, която излъчвате ще създава спокойствие и добро настроение на обкръжението ви. Служебните въпроси ще решавате в движение, предвид натовареността ви, но въпреки това ще се справите. Важна среща ще ви подтикне към повече активност в подготовката си за нея.
06 апр 2020
Последни новини