Около милион американци евакуирани заради урагана Флорънс

Губернаторът на щата Южна Каролина Хенри Макмастър нареди от утре на обяд да започне задължителна евакуация на цялата крайбрежна зона заради приближаването на урагана „Флорънс”, предадоха световните агенции.

Около милион души живеят на крайбрежна ивица с дължина 320 км. "Това е много опасен ураган. Не искаме да рискуваме ничий живот", заяви Макмастър.

Стихията е от четвърта степен и ще удари Източното крайбрежие на САЩ в четвъртък, предупредиха метеоролози. Южна Каролина, Северна Каролина и Вирджиния вече обявиха извънредно положение.

Метеоролози казаха, че ураганът може да поотслабне, но все още ще е силен, когато връхлети сушата.

Ураганът „Флорънс” в Атлантическия океан оправда прогнозите на метеоролозите и стана от четвърта степен с приближаването си към Източното крайбрежие на САЩ, предадоха световните агенции.

Стихията е вече с вятър със скорост 195 км/ч. На Източното крайбрежие вече бяха наредени първите евакуации.

„Флорънс” се придвижва със скорост от 20 км/ч в северозападна посока. Очаква се утре и във вторник да премине между Бахамите и Бермудските острови. После ще се насочи към САЩ, където може да връхлети Източното крайбрежие в четвъртък. Очаква се ураганът да се засилва.

Два други урагана следват „Флорънс” в Атлантическия океан. Ураганът „Хелън” е с ветрове 165 км/ч и се очаква да се засили утре вечер. Той напредва североизточно, но се очаква скоростта му да намалее прогресивно. Ураганът „Айзък” бе определен от Центъра за ураганите в Маями като малък ураган с ветрове с максимална скорост 120 км/ч. Той се насочва към Малките Антилски острови - регион, който все още се възстановява от преминаването на урагана Мария миналата година

Източник: bTV

Коментари в сайта

Последни новини