Настилките у нас са с одобрени рецептури и проби според шефа на АПИ

Пътищата в България се строят с асфалтови смеси, с одобрени рецептури и проби, направени от научни лаборатории, които гарантират за тяхното качество и стойност. Това каза председателят на УС на Агенция "Пътна инфраструктура" инж. Светослав Глосов в ефира на NOVA.

Оказа се, че в един сравнително малък участък в района на прохода "Шипка" има проблем, обясни Глосов и посочи, че не иска да коментира цената на материала, защото понякога по-евтината цена излиза по-скъпа.

Трябва да се взимат проби от всички пътища в страната, призова шефът на АПИ и добави, че всяка една акредитирана лаборатория има еднакви правомощия като всички останали.

Скоростта на движението, където има ограничителна табела от 40 км/ч масово се превишава с над 30 км/ч и от автомобилите, и от автобусите, ядоса се Глосов.

Знае се кой е сложил недостатъчно стабилната мантинелата край Своге, отсече инженерът и добави, че отговорността за нея трябва да се търси от съответната община, явно визирайки Община Своге.

По разпореждане на регионалния министър в оставка Николай Нанков се прави одит на всички пътища на страната, които да бъдат обобщени и да се направи анализ на конкретната пътна обстановка.

Относно обществената поръчка, с която от Агенция "Пътна инфраструктура" са купили скъпи автомобили, инж. Глосов даде да се разбере, че автомобилите, които са поръчани са за областните управления на пътната инфраструктура.

Когато има проблеми със закъсали автомобили или проблеми с пътищата, все пак трябва да се стигне до конфликтните места, отбеляза шефът на АПИ.

Той призова шофьорите, които имат действащи винетки до 1 януари 2019 г. да се регистрират в пунктовете за винетни стикери, за да не се затрудни масовото им електронно закупуване от следващата година.

Източник: novanews.bg

Видеа по темата

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини