Двама в болница, районът отцепен, след като кола се заби в огражденията на британския парламент

Снимка на мъжа от афроамерикански произход, задържан след като се вряза с колата си в оградата на британския парламент, бе разпространена в социалните мрежи. Макар и с ниско качество, кадърът е първият, който показва лицето на шофьора. 

Според свидетели на инцидента колата се движила с около 60 км/ч, когато връхлетяла хората. Местният бизнесмен Джейсън Уилямс, който е очевидец, разказа, че е видял, че един човек кара сив Форд в загражденията около сградите на парламента. "Движеше се със скорост - над 40 мили в час (б.а. около 60 км/ч). От колата излизаше дим", каза той пред Би Би Си. "Видях хора на земята, лежащи на пътя. Не знам дали действително са били засегнати от превозното средство, или не. Видях поне 10 души да лежат. На мен ми беше казано, че трябва да се махна, да бягам. Аз избягах", сподели Уилямс.

Според Евалина Ошаб, която също е свидетел на инцидента, движението на колата към хората е било умишлено. "Мисля, че изглеждаше умишлено - колата се движеше с бърза скорост към хората и бариерите. Ходех от другата страна на пътя. Чух някакъв шум и някой изпищя. Обърнах се и видях сребриста кола, която се движеше много бързо до парапетите, може би дори на тротоара. Автомобилът нямаше предна регистрационна табела, когато се насочи към хората", добави тя.

От Скотланд Ярд все още не са потвърдили дали инцидентът е свързан с тероризъм, но служителите от звеното за борба с терора са на място. Към момента сградата на парламента е блокирана от военен кордон, като това е мярка от тип "блокада при терористичен акт". 

Последните данни сочат, че няма опасност за живота на нито един от ранените. Въпреки свидетелските показания за поне 10-има лежащи на земята след инцидента властите съобщиха, че настанените в болница са само двама.

Източник: dir.bg

Коментари в сайта

Хороскоп за 03.04.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Временните финансови затруднения могат да се отразят понижаващо на настроението и самочувствието ви, но не губете кураж. Имате потенциал да се справите с предизвикателствата и да излезете по-силни, можещи и побеждаващи. В откровен разговор с близките си ще решавате семейни проблеми и ще планирате заедно бъдещето си.
03 апр 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Изгледите ви за успех са много добри. Продължавайте в същия дух. Не изневерявайте на принципите си и непременно ще успеете. Възможно е днес недоброжелатели да ви създават дребни пречки, но това едва ли ще ви представлява сериозно затруднение. Просто не ги взимайте присърце. Напълно осъзнавате с какво сте се заели.
03 апр 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Късметът ви днес е много добър и шансовете ви за успех в професионалните ви начинания са значителни. Предизвикателствата в бизнеса няма да изискват от вас големи усилия и ще се справите с лекота. Пренебрегвате критиките на близките си.
03 апр 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Днес успявате да направите така, че нещо, което отдавна ви принадлежи да попадне отново у вас. Трудно се отклонявате от веднъж избрания път и правите всичко възможно да постигнете намеренията си. Следвате твърдо избрания курс и не си позволявате да се отклонявате заради факти, споменати ви от околните. Ще се чувствате най-добре сред семейството си вечерта.
03 апр 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Добрите ви постижения ви задължават да продължите отговорно и качествено работата си. Започващият силен период за вас налага да подобрите (дори и да считате това за излишно) уменията си. Някои от вас ще получат възможност за квалификация на достатъчно престижно място, възползвайте се.
03 апр 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Развитията в последно време ще ви подтикнат да направите промени в живота си, за да стане той по-привлекателен и спокоен. Не е нужно да поемате и още отговорности, прагматично ги разпределете с околните. Приемете готовността им да ви помогнат. Това ще ви облекчи и освободи време за развлечения.
03 апр 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Приятели ще ви помогнат да стигнете по-бързо до решаването на проблем, който ви притеснява. Бъдете по-доверчиви към онези, които безкористно ви обичат и помагат, и не ги винете за неудачите си. Мислите ще ви отвеждат и при някого, с когото ви свързват нежни чувства, но поради обстоятелствата сте разделени.
03 апр 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Всичко се нарежда във ваша полза и денят "заплашва" да бъде един от най-успешните ви през последния месец. Финансовото състояние на семейството ви е отлично и можете да си позволите малко разточителство. Възползвайте се максимално от късмета си.
03 апр 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Предстои ви напредък в личен план. Той ще се отрази добре на самочувствието ви и ще ви превърне в желани събеседници. Не допускайте хора от обкръжение ви да се намесват в личното ви пространство. Сами можете да вземате решенията си, нямате нужда от подобни съветници.
03 апр 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Ще изненадате околните с промененото си отношение към конкретен проблем или събитие. С позитивното си мислене ще направите възможно и невъзможното, само от вас зависи. Пречистващата сила на природата ще ви освежи и даде сили, а вниманието на любим човек ще ви направи щастливи.
03 апр 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Разпределете добре времето си и не се увличайте по дреболии. Предстои ви доста работа и само с добър подход ще успеете да се справите. Не е фатално, ако отложите някой от ангажиментите си. Повярвайте, заслужава си да положите повече усилия днес.
03 апр 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Наред с трудностите ще имате и провокации, които могат да внесат разколебаване в намеренията ви. Но интуицията и убедеността ви, че сте на прав път не са измамни. Остава и да го извървите. Възможността да работите с професионалисти ще ви научи на полезни неща, за това повече гледайте и слушайте и по-малко говорете.
03 апр 2020
Последни новини