Android телефон от Microsoft звучи толкова шантаво, че всъщност има смисъл

Въпреки че Surface Phone очевидно е спрян поне до края на следващата година, това не означава, че момчетата в Редмънт няма да имат съвсем нов телефон, който да се продава още тази година. Според слух, публикуван вчера, представител на Microsoft Store е заявил по време на разговор, че софтуереният гигант работи по нов телефон с Android. И колкото и да бихме искали просто да наречем това една "фалшива новина" и да продължим, не можем по една причина; телефонът с Android и производител Microsoft наистина има смисъл.

Както се оказа, през годините, когато Windows Phone беше жив, Microsoft е направила много повече пари от продажбите на устройства, задвижвани от Android, поради огромните си притежания на патенти интелектуална собственост, свързани с платформата. В допълнение, компанията има набор от приложения, които предлага на потребителите на iOS и Android, повечето от които предлагат покупки в приложението. Така че телефон с Android с марката на Microsoft не може да бъде отхвърлен с лека ръка.

Възможно е представителят на Microsoft Store наистна да е чул нещо, но често тези служители са последните, които разбират за новите продукти. По същата логика, служители, които работят в магазини за търговия на дребно, обикновено са съсредоточени върху спечелването на комисионни от хардуера, наличен в магазина в момента, че наистина не се интересуват от новите мобилни телефони, таблети и наличности от доставчика.

Въпреки че телефон с Android и марката Microsoft е възможен и има смисъл, освен думата на един такъв представител на на Microsoft Store, няма други следи или намеци за подобно устройство. Оставаме скептични и ще следим за още новини, ако въобще се появят други, за такъв модел.

Източник: hicomm.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини