4-годишно дете пострада сериозно след тежък инцидент в детска градина

Изображение 1 от 2

    4-годишно момиченце оцеля като по чудо, след като миналия четвъртък дървен шкаф паднал върху него. Случаят е от Горна Оряховица, а детското заведение е „Бодра смяна“.

    В злополучния ден шкаф се стоварил върху главата на момиченцето, а от персонала не реагирали адекватно, твърди бащата Иван Ламбов пред RegNews.net. И действително „Спешна помощ“ не е повикана повече от час.

    След пристигане на майката дори медицинската сестра в детската градина не е съпроводила детето до болницата, каза бащата, който от няколко дни изживява ужаса да гледа дъщеря си с обезобразено лице.

    „Тя дори не е отишла до колата, в която съпругата ми е сложила детето. Освен това от ръководството на детската градина са длъжни при такъв инцидент да уведомят Регионалното управление на образованието. Там обаче сигнал не е подаден“, споделя Иван Ламбов.

    В крайна сметка детето се оказало със счупен нос. Откарали го в Плевен, където по думите на Ламбов попаднали на много добър екип. На детето били правени силиконови импланти за стабилизиране на хрущяла, които после трябвало да бъдат махнати. Операцията извършил доцент Александър Вълков в Клиниката по лицево-челюстна хирургия. А пострадалото семейство било насочено към Плевен от д-р Борислав Генчев от МБАЛ „Св. Иван Рилски“, където детето първоначално било откарано.

    По случая работят от Община Горна Оряховица, полицията и прокуратурата. В момента се извършва проверка, а в понеделник родители ще протестират пред детската градина. Те ще настояват директорката Жанета Иванова да подаде оставка.

    До седмица ще станат ясни всички обстоятелства, включително защо компетентните институции не са уведомени в законовия срок за инцидента.

    „Взети са писмени обяснения от директорката. След депозирането им в деловодството на Община Горна Оряховица е започнала процедура по дисциплинарно наказание“, съобщи кметът на Горна Оряховица Добромир Добрев.

    Никой от детската градина не попита как е детето ми. Казали, че не са викнали „Спешна помощ“, защото не видели, че детето е с ударена глава, а това беше очевидно. Тя не си е ударила ръката или крака, а главата. Имало е медицинска сестра, тя трябва да знае какви последствия крие подобен удар“, споделя още Иван Ламбов. Според него от детската градина са се опитали да прикрият случая.

    В момента детенцето е вкъщи, но се налага да посещава още лекари. От удара е засегнато и едното око на момиченцето, което е получило кръвоизлив. Иван Ламбов си пожелава детето да се оправи напълно и недоумява как е възможно да изпрати дъщеря си здрава в детското заведение, а да я види след това в тежко състояние.

    Източник: dariknews.bg

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини