Фитнес легендата Рос Едгли преплува половин Великобритания

Фитнес гуруто Рос Едгли е известен с необикновените спортни предизвикателства, които преодолява. Той участва в маратон, теглейки през цялото време MINI, изкатери се по въже с височината на Еверест и сега обикаля Великобритания с плуване.

Рос Едгли е преминал решаваща точка в своето плуване, тъй като е преминал Land's End – най-югозападната точка на Великобритания.

32-годишният бивш ватерполист сега е известен световен експерт по спорт, фитнес и хранене.

След като спечели преди две години #WorldsStrongestMarathon, той преминал дълъг, и труден тренировъчен режим, за да се подготви да преплува 2000 мили. Рос преплува карибския канал от Мартиника до Сейнт Лусия по-рано тази година, с вързан за кръста му дънер. Смята, че може да завърши най-новото си приключение за около 100 дни.

След като напуснал Маргет Харбър на 1 юни, поемайки по посока на часовниковата стрелка, Едгли плува два пъти дневно в продължение на шест часа, незвисимо от метеорологичните условия. Започва много рано сутринта, по тъмно.  Вече се е срещнал с медузи, бил е лекуван за тежка абразия на врата и езикът му е пострадал от морската вода, докато преплувал ежедневно еквивалента на Ламанша, съобщи RedBul.  Най-големият тест за него може да дойде сега, след Land's End, когато трябва да реши дали да плува покрай по-късата брегова линия около Уелс или да избере по-дългия път до Ирландия с по-предсказуеми вълни.

Коментари в сайта

Последни новини