3-годишно дете падна в шахта и почина

3-годишно дете загина заради родителска небрежност в Сливен. Момиченцето паднало в шахта с отпадни води. С помощта на следови кучета детето е било открито на километър от мястото, където е паднало – в пречиствателната станция до село Самуилово.

В неделя родителите взели 3-годишното дете на гости при свои близки в края на града. Момиченцето било оставено без надзор.
 
По първоначални данни родителите са подали сигнал в полицията три часа, след като детето е изчезнало. С помощта на следови кучета тялото на момиченцето било открито тази сутрин в 09: 00 ч. на километър от мястото, където е паднало – в пречиствателна станция до село Самуилово.
 
Говорителят на Окръжната прокуратура в Сливен прокурор Руси Русев коментира пред Дарик, че предстои да се изяснят причините, поради които детето е било оставено без надзор.
 
„Ще се направи аутопсия на детето и от там ще се разбере дали причината за смъртта на детето е самото падане или удавяне. От там нататък вече разследването ще се съсредоточи по отношение на това за оставянето му без надзор и заради шахтата, която е била отворена, както и защо е била така. Предполагам, че ВиК трябва да носи отговорност за тази шахта, но трябва да проверим кой е операторът на тази шахта, кой отговаря за нея. Съвсем в начален стадий е разследването, даже материалите още не са постъпили в прокуратурата“, каза прокурор Русев.

По случая е образувано досъдебно производство под надзора на Окръжната прокуратура в Сливен.

Източник: dariknews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини