Арести в ДАИ-Благоевград. Транспортните фирми били научени как да влизат

"Инспекторите от ДАИ-Благоевград са отчитали контролни дейности при проверяване на транспортни фирми, а нарушенията, които са извършвали те са били много сериозни, но са били прикривани с известна сума пари." Това обяви заместник-председателят на Специализираната прокуратура Даниела Начева на брифинг, посветен на вчерашната  операция на спецпрокуратурата, ГДБОП и ДАНС в ДАИ - Благоевград.

Начева посочи, че в края на работния ден сумите са били разпределяни между тези инспектори, които са участвали в проверката на транспортните фирми.

Обвинения в корупция ще се повдигнат обвинения спрямо 10 инспектори от ДАИ-Благоевград. Те са задържани за 72 часа.

Заместник-председателят на Специализираната прокуратура уточни, че корупционната практика на даяджиите се състои в разделянето на два екипа, от по двама души, които са разпределяли сумата от 1 200 евро. "Тази подкупи са давани, за да не се налагат други по-сериозни суми на нарушителите", отсече тя.

На въпрос всеки ден ли са се извършвали тези подкупи от страна на транспортните фирми, тя потвърди - подкупи имало всеки ден.

От думите й стана ясно, че ще се събират още доказателства за разкриването на случая.

Шефът на ГДБОП Ивайло Спиридонов допълни, че първоначалните данни и сигнали са подадени от пострадали лица, които са плащали подкупи. Властите обаче имали информация и от други източници.

Всички транспортни фирми в района на Благоевград са научени какво трябва да направят, за да влязат в ДАИ, каза Спиридонов.

Председателят на Специализираната прокуратура Иван Гешев заяви, че става въпрос за досъдебно производство, което касае корупционни практики в ДАИ-Благоевград. "Това е поредният случаи на спецпрокуратурата, който касае разследване за корупционни действия."

Гешев припомни, че в близките месеци са разрешени много подобни случаи.

"Не мога да разбера на какво стъпват твърденията за това, че не се работи за премахване на корупцията в България", констатира Гешев и посочи, че борбата с корупцията е ангажимент на изпълнителната власт, на съда и на цялостната държавна политика.

Той добави, че корупцията е приоритет пред ГДБОП и Специализираната прокуратура. "Ние имаме амбицията да постигнем много, ще даваме обяснения за всичко, но искаме и подкрепата на гражданите, защото съзнаваме, че резултати не са достатъчни и гражданите са в правото си да искат повече", каза още той.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 29.03.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Общуването с близките ви днес ще ви донесе спокойствие и увереност за бъдещето. С лекота ще решите домашните проблеми. Не унивайте. Разчитайте повече както на собствените си сили, така и на подкрепата им. Делата, започнати днес ще завършат с успех. Хубавите емоции и настроения ще ви направят и по-добри.
29 мар 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Вървите неотклонно по пътя, който сте си избрали. Макар и бавно, постигате целите си и това ви изпълва със задоволство. Не сте склонни да се поддавате на влиянието, което някои хора се опитват да наложат над вас. Следвате единствено собствените си принципи и не се интересувате от то приказките на околните. Сърдечният ви партньор има нужда от помощта ви.
29 мар 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Обкръжението на близките ви хора внася спокойствие в душата и мислите ви. Заедно ще решавате възникващите въпроси и ще планирате бъдещето си. Ще разчитате както на собствените си сили, така и на подкрепата им. Всичко започнато днес обещава да завърши с успех.
29 мар 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Колебанията ви са напълно излишни. Действайте решително и желаните резултати ще се превърнат в реалност. Не се тревожете за половинката си, тя се справя чудесно и без вашите напътствия. Не прекалявайте със загрижеността си.
29 мар 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Живейте с повече увереност в себе си. Не позволявайте да ви потискат нечии чужди комплекси. Освободете се от привързаностите си, ако търсите щастието. Правете нещата, от които ще получите удовлетворение. Постигнатото ще ви направи по-смели, дръзки и вдъхновени. Ще поставите началото на бъдещите си успехи.
29 мар 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Оставете вълната на проблемите да мине над главата ви, без да ви засегне. Любовта е тази, която ви закриля, съветва и направлява. Вслушайте се в съветите на любимия човек. Днес вие сте едно цяло. Доверете му се и заедно решавайте. Посветете се на изкушенията на една страстна любов. Този свят е сякаш само за вас двамата.
29 мар 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Шумът и суетата не са сред представите ви за неделен ден. Във възможностите ви е да бъдете по-внимателни и добри с околните, без да ги притеснявате с претенциите си. За това потърсете тихо място за отмора, където да останете насаме със себе си и мислите си. Нечия любов ще ви помогне да се възстановите от стреса и даде сили за нови предизвикателства.
29 мар 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Пролетният ден ще привлича много от вас навън, сред природата. Там ще получите тласък на идеи и по-късно с лекота ще вземате решенията си. За да откриете пътя ви е нужна добра ориентация и подготвеност, а вие ги имате и двете. Ще срещнете подкрепа, щом сте готови да я приемете.
29 мар 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Финансови несгоди и свързаните с тях семейни взаимоотношения ще притесняват много от вас. В очакване сте нещо добро да се случи, но за това ви е нужна надеждна подкрепа, с повече аргументи в своя защита, ще се справите. Консултация със специалист ще облекчи оплакванията ви и направи по-леко и бързо да преминат неразположенията ви.
29 мар 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Направете нужното, за да запазите доброто настроение на всички около вас. А някои от вас ще получат покана за излет сред природата. Не се колебайте дълго. Разходката, освен че ще ви разтовари, ще ви зареди с много положителна енергия и приятни емоции.
29 мар 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Отдайте се на почивка, заслужили сте я. Работата в къщи може и да почака. Правете неща, които ви доставят удоволствие, четете, гледайте телевизия, мързелувайте активно. Вижте се с приятели, веселете се и забравете за грижите. До вас ще достигне вест, която може да ви провокира към нови търсения.
29 мар 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Бъдете по-сдържани в оценките си за хората. Рискувате много, ако споделите мнението си с неподходящия човек. Не прибързвайте с отчаянието, съвсем скоро ще ви се открият прекрасни шансове за реализация.
29 мар 2020
Последни новини