Палестинците взривиха бомба до булдозер на Израел в Газа

Палестинците са взривили бомба до израелска строителна машина в непосредствена близост до граничната ограда в северната част на Ивицата Газа. Няма пострадали хора, нито сериозни материални щети, обявиха от израелската армия.

Като ответна мярка израелските въоръжени сили са ударили "редица" позиции на палестинското ислямистко радикално движение "Хамас", което контролира Газа и което според израелците е терористична групировка.

Палестински медии съобщават, че израелски танкове са обстреляли позициите на "Хамас".

От израелската армия посочиха, че булдозерът се е намирал на територията на Газа, но в рамките на буферната зона, която Израел все още смята официално за част от територията си.

Според палестинските медии взривът е избухнал източно от град Газа, в северната част на палестинския анклав. Позициите на "Хамас", които са били ударени, са се намирали в близост.

Според израелските въоръжени сили самоделното взривно устройство е било заложено в района по време на една от демонстрациите, проведени край граничната ограда през последните седмици.

Въпреки че нито една палестинска радикална групировка засега не е поела отговорност за атаката срещу булдозера на израелските въоръжени сили, израелската армия е ударила "Хамас" в отговор, тъй като те контролират крайбрежния анклав.

Израел редовно изпраща булдозери в буферната зона оттатък оградата, за да разчисти храсталаците и други отломки.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини