35 000 българи са засегнати от скандала с "Фейсбук"

По данни на социалната мрежа 18 българи са свалили приложение под формата на анкета, даващо достъп до лична информация. Броят на засегнатите обаче е в пъти по-голям - 35,718, тъй като приложението е получило достъп до профилите и на техните приятели, съобщава БНТ.

Освен списъка с контакти, информацията за потребителите е включвала детайли като електронна поща, рожден ден, роден град, място на пребиваване, снимки, видеа, харесвания и публикации в социалната мрежа. Не всички потребители са еднакво засегнати, тъй като разрешенията за приложението са били променяни във времето.

"Използвахме възможно най-разширена методология." казаха от "Фейсбук". "Това е най-добрата ни прогноза за броя на хората, които директно са инсталирали приложението, и броя на приятелите им, чиито данни може да са били събрани."

"Фейсбук“ вече започна да уведомява общо поне 87 милиона потребители по света, замесени в скандала.

За "По света и у нас" от компанията казаха, че 97,2% от инсталиралите приложението вероятно са били от Съединените щати. 81,6% от всички засегнати - участниците в анкетата и приятелите им, са били в САЩ.

Източник: http://bnt.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини