Необикновените картини по пътя към прозрението с музиката на "Човек" (филм)

Документалният филм на френския фотограф, оператор и режисьор Ян Артюс-Бертран е величествена творба с поглед към човечността. какво ни прави хора, какви сме, какво правим на Земята. Над 2000 интервюта влизат в мащабния проект, който за съжаление няма превод на български в интернет. Но ви предлагаме нещо също толкова възхитително.

Саундтракът на филма "Човек" е получил собствен отделен филм. Над 2 часа прекрасна музика, кадри от въздуха, от които дъхът спира и мълчаливи портрети.

Хиляди - докъдето стига погледът, двойки с надувни пояси във водата. Водата не се вижда, но идващата вълна издига плътно притиснатите хора. Море от двойки, безчет младоженци в църквата и веднага след това вълни от вдигнати ръце и веещи се знамена. Ултраси.

Картини от цялата Земя - самотен човек, като мравчица на високите скали, самотен човек пред прозореца на незнайно кой етаж на небостъргач с офиси.

Вода и небе, стихии и ръчно боядисани разноцветни дрехи прострени сред джунглата или на пясъчните дюни. Керван камили пъпли пo билото на гигантска дюна.

Хора рисуващи лицето на Земята с ежеднедния си труд - малки точици в огромна нива, дълбаещи с ръце в рудник, подаващи си един на друг в безкрайна вериги, от ръка на ръка.

Това са грандиозни документални картини от двучасовото видео, което ще ви потопи в музиката на "Човек". Филмът показва многоликата природа на човешкия род, чрез интервюта, записани в 65 страни. В призведението (защото точно такова е) по музиката на Арман Амар от филма няма и една дума. Портретите на хора от всички раси и краища на планетата остават да гледат камерата безмълвни и открити. Въпреки това посланието е ясно, силно и също толкова впечатляващо.

"Аз съм дълбоко завладян от традиционната музика, тя ме движи, тя те свързва с емоцията", казва композиторът. "Идеята в "Човек" беше да създам песни, които да изразяват същата емоция, генерирана от интервютата. Исках нещата да се отворят, да отворят сърцето, да оставят тъгата без никакви ограничения. "Човек" е един от тези редки моменти в живота ми като филмов композитор, по време на които можех да изразя всички тези различни култури едновременно, да работя върху минималистични песни (сам) или да се срещам с певци и музиканти от цял ​​свят. От какво започнах? Имах по-скоро глобална визия, атмосфера, която да се слее във филма и да събере хората заедно, това беше моята изходна точка. Частта, която създадох за монголската поредица, може да е най-доброто резюме на атмосферата, която исках филмът да има." казва Арман Амар, композитор на музиката на "Човек".

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 20.10.2019

Хороскоп за Овен

Овен
Следвайте намеренията си, независимо, че ще се намерят хора около вас, които да ви пречат. Отнесете се с уважение към нуждата на близък човек и му помогнете. Наред с всичко друго не пренебрегвайте и собствените си нужди. Отделяйки време и за духовни занимания ще привлечете на своя страна щастието, богатството и успеха.
20 окт 2019

Хороскоп за Телец

Телец
Независимият ви дух ще отхвърли всяка намеса в личните ви дела. Приятна новина ще ви мотивира да работите още по-усърдно. Въздържайте се от семейни спорове, дори и да мислите, че сте прави. Нуждата от оздравителни процедури ще ви изправи пред дилема, но предимството трябва да е в полза на здравето ви.
20 окт 2019

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Част от вас ще прекарат този ден на път. Имате доста неща за вършене и предпочитате да не губите ценно време. Разбирате се добре с човек, с когото се познавате отскоро. Възможно е да промените поведението си относно въпрос, които досега сте считали да сигурен. Радвате се на нова покупка, която отдавна обмисляте да направите.
20 окт 2019

Хороскоп за Рак

Рак
Този ден със сигурност ще е наситен с много нови впечатления за вас и с доста неща, които ще ви накарат да се замислите. Учете се от всичко и споделяйте възторга си с хора, на които държите. Очакват ви хармонични отношения с вашия сърдечен партньор. Имате възможност да прекарате желаното време заедно.
20 окт 2019

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ще насочите предпочитанията си към занимания на открито, очаквайки те да ви разведрят и откъснат от напрегнатите ви мисли. Приятели ще ви поканят на среща, което идва точно навреме. Решаването на личен проблем не търпи отлагане, колкото по-скоро го направите, толкова по-добре за всички около вас.
20 окт 2019

Хороскоп за Дева

Дева
Запазете ведрото си настроение. Не допускайте недоразуменията в семейството да помрачат деня ви. Ще откриете интересни предизвикателства, заради които си струва да сте в кондиция. Бъдете предпазливи при даването на съвети. Несъзнателно може да подведете, за което да съжалявате в последствие.
20 окт 2019

Хороскоп за Везни

Везни
Близките ще ви натоварват с проблемите си и ще настояват за повече от вниманието и средствата ви. Забравете за притесненията си свързани с проект, по който работите. Деловият ви нюх ще ви помогне да избегнете усложненията. Финансовият резултат ще надмине очакванията ви и ще имате повод да празнувате. Всичко ще бъде наред.
20 окт 2019

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Самите вие днес ще се учудвате на невероятния късмет, които ви преследва. Ще се осъществи ваше отдавнашно желание, което косвено е свързано с работата ви. Финансовото ви състояние се стабилизира, не без помощта на близък човек. Удовлетворение ще ви донесе и факта, че съвет който сте дали на колега се оказва безпогрешно точен. Атмосферата у дома е приятна и благоприятства всякакви начинания от ваша страна.
20 окт 2019

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Увеличение на разходите ви очаква днес. Предстои ви взимането на важно решение, което е най-добре да обсъдите с партньора си. Обмислете много добре всяко свое действие. От това зависи позицията ви за в бъдеще. Склонността ви да правите компромиси е решаваща за отношенията ви със сърдечния партньор.
20 окт 2019

Хороскоп за Козирог

Козирог
Повечето от вас ще отделят време за дома и близките си, осъзнавайки, че заетостта им ги лишава от общуване с тях. Настроението ви ще се повиши и от добра новина, свързана с децата или друг близък ви човек. Ако имате претенции за по-високо заплащане се подгответе за среща с шефа, информираността ви ще е от полза.
20 окт 2019

Хороскоп за Водолей

Водолей
Като любители на разнообразието и екстремизма не ви съветвам днес да си останете вкъщи. Много по-добре бихте се почувствали практикувайки любимия си спорт или ако изберете каквато и да е форма на движение. Ще ви се наложи да сте инициатори.
20 окт 2019

Хороскоп за Риби

Риби
Възползвайте се от благоприятните възможности за действие, които ще ви доближат до целите ви. Не бъдете прекалено непостоянни в личните си взаимоотношения, това може да отблъсне партньора ви. Бъдете внимателни, особено, ако държите на връзката си. Пазете тайните си. Снабдяването ви с повече средства ще ви позволи да отделите повече на духовността си.
20 окт 2019
Последни новини