ЦСКА излъга Левски под дъжда, Каранга отново герой

ЦСКА победи Левски с 1:0 в дербито от 26-ия кръг на Първа лига, игран на стадион "Васил Левски".

В герой за домакините се превърна вездесъщият Фернандо Каранга, който отбеляза в 85-ата минута. Двубоят бе белязан с малко футболни достойнства, които този път бяха породени от ужасните атмосферни условия.

След тази победа "червените" дръпнаха на "сините" с 13 точки в класирането и се изравниха с Лудогорец, който днес от 18:00 часа гостуват на Етър във Велико Търново.

Двубоят започна двуостро за двата отбора. Футболистите демонстрираха голямо желание за триумф. Първоначалните им атаки обаче така и не донесоха до нещо по-интересно пред някоя от вратите.

Първият шут към беше за сметката на Левски. Отбита топка стигна до Габриел Обертан, който без подготовка шутира към вратата на Витаутас Черниаускас. Топката обаче мина покрай лявата греда.

Следващите минути от мача бяха белязани от здрава битка в средата на терена, а лошите условия за футбол затрудняваха двата отбора все повече и повече.

Опасните ситуации се случваха основно заради грешки, породени от мокрия терен. В 24-ата минута върната топка към Божидар Митрев се спря в една от локвите. Tиаго Родригес бе на косъм да я достигне, но стражът на Левски се намеси решително в последния момент.

Фернандо Каранга се прояви и в 28-ата минута, след като скочи най-високо след центриране от корнер, но така и не насочи топката към очертанията на "синята" врата.

Двата отбора разчитаха основно на статичните положения. Точно десет минути по-късно ситуацията се повтори и отново бразилецът не успя да прати кълбото в рамките на вратата.

В края на първото полувреме Станислав Костов можеше да се разпише. Нападателят бе изведен очи в очи с Черниаускас, но ударът му бе от прекалено малък ъгъл и стражът изби топката.

През втората част темпото на игра продължи да е все така бавно. Първата опасна ситуация бе свързана с пряк свободен удар на Тиаго Родригес в 56-ата минута. Португалецът шутира силно, но топката премина малко над горната греда на Митрев.

В 66-ата минута Кристиян Малинов опита да разчупи шаблона на събитията с отличен пробив през центъра. но поредната локва на терена попречи на футболиста да насочи добре топката и тя излезе в аут.

В 70-ата минута минута грешка на Давид Яблонски позволи на ЦСКА да се озове в атака с трима срещу двама бранители на "сините". Локвите обаче забавят действията на "червените".

В 84-ата минута ЦСКА поведе в резултата. След остро изпълнен фаул от Тиаго топката премина през купа от играчи, за да бъде докосната от Фернандо Каранга и да се окаже в мрежата на безпомощния Божидар Митрев.

ЦСКА - Левски 1:0

Голмайстор: Фернандо Каранга (85)

ЦСКА: Витаутас Черниаускас, Станислав Манолев, Николай Бодуров, Божидар Чорбаджийски, Жеферсон, Кристиан Малинов, Рубен Пинто (Жан Бланко 79'), Кирил Десподов, Тиаго Родригес, Енрике Рафаел (Едвин Джеси 76'), Фернандо Каранга
Треньор: Стамен Белчев

Левски: Божидар Митрев, Милош Цветкович, Давид Яблонски, Холмар Ейолфсон, Иван Горанов; Филипе Нашименто, Хали Тиам, Роман Прохазка, Габриел Обертан (Ривалдиньо 78'), Паулиньо, Станислав Костов (Сержиу Буш 46')
Треньор: Делио Роси

София, стадион "Васил Левски"
Съдия: Никола Попов
Жълти картони: Манолев, Бодуров, Малинов, Десподов (ЦСКА); Ейолфсон, Горанов, Яблонски (Левски)

 

Източник: gol.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини