9 признака, че сте по-умни, отколкото мислите

Има огромна разлика в мисленето и самочувствието на умните и не толкова интелигентните персони. Най-просто казано – профаните не знаят и не разбират, че са такива. Интелигентните хора, за разлика от тях, винаги се съмняват в способностите си, защото осъзнават много неща, които по-простоватите, но самонадеяни не разбират.

Ако и вие сте сред съмняващите се в собствената си интелигентност, вижте кои са доказателствата, че всъщност сте по-умни, отколкото смятате! И не забравяйте да вдигнете гордо глава!

Приемате, че има много неща, които не знаете
Това е най-явният белег, че всъщност сте интелигентна личност. Само слабоинтелигентните хора с нисък или под средния коефициент на интелигентност смятат, че знаят всичко. Невъзможно е дори да ги убедите в противното.

Ежедневни навици, които ще ви направят по-умни
Ако обаче вие се съмнявате в способностите и знанията си – радвайте се! Вие сте истински умен човек, който цени знанията и не спира да се учи.

Постоянно любопитни сте
Надарените с висок коефициент на интелигентност не спират да се впечатляват от нови неща. Те са любопитни, обичат да придобиват нови знания. Дори когато научат нещо ново, те започват да търсят още и още информация по темата. Рядко отричат непознатото като тъпо или ненужно, защото истински ценят знанието, за разлика от глупавите и слабообразовани хора.

Завършвате изреченията на другите
Един особен белег на високата интелигентност е свръхусещането за нагласите на другите. Хората с високо IQ имат дарбата да предугаждат какво иска да каже събеседникът им преди той самият да се е доизказал.

Имате железен самоконтрол
Интелигентните хора рядко се отдават на неконтролируемите емоции. Те знаят как да се държат във всяка ситуация и рядко си изпускат нервите.

Можете да виждате нещата откъм чуждата гледна точка
Друг неоспорим белег на високата интелигентност е умението да се поставяте на мястото на другия. Ако без усилие успявате да разберете мотивите и нагласите на събеседниците си, дори да не сте съгласни с тях, то вие определено притежавате високо IQ, с което да се гордеете. Друг въпрос е, че това умение понякога наистина е огромно бреме.

Обичате шоколад
Съществува научно доказана връзка между любовта към шоколада и интелигентността. Изследователи от Университета в Рим констатират, че флавоноидите в шоколада стимулират функциите на мозъка и паметта, подобряват вниманието и концентрацията.

Оказва се, че интелигентните хора посягат по-често към шоколада.

Отлагате твърде често
Случвало ли ви се е да се ядосвате на себе си, че все отлагате разни важни стъпки, пък и не толкова важни. Събирате сили да смените работата, партньора, жилището, да си купите кола или да смените старата. Изобщо, отлагането ви тежи на раменете непрекъснато и ви кара да се чувствате угнетени и нерешителни.

Е, то е защото сте интелигентна личност. Хората с високо IQ имат тази всеобща черта да протакат случването на важни събития или житейски крачки. Причините за това са много. Сред основните между тях е фактът, че интелигентният човек осъзнава всички рискове от предприемането на дадена стъпка.

Можете да правите връзка между привидно нямащи нищо общо неща
Мозъкът на интелигентния човек работи по различен начин. Абстрактното мислене при хората с високо IQ е много развито. Ето защо те винаги успяват да открият някаква връзка между дадени обстоятелства, мнения, мисли, които на останалите им убягват.

Чувствате се прекрасно в собствената си компания
По-ниско интелигентните персони не понасят самотата. Те изпитват нужда да повдигат самочувствието си в компанията на други хора. Когато са сами, те просто не знаят какво да правят в самотата си.

Докато високоинтелигентните личности се чувстват прекрасно със себе си и дори понякога обожават умишлено да се откъсват от околните, за да се отдадат на приятно време в собствената си компания.

Източник: az-jenata.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини