Историческо: Тръмп прие да се срещне с Ким Чен-ун

Президентът на САЩ Доналд Тръмп прие поканата за среща с лидера на Северна Корея Ким Чен-ун, като мястото и датата ще бъдат определени допълнително. Това съобщи говорителката на Белия дом Сара Сандърс, цитирана от Ройтерс и АП.

Южнокорейска делегация, която е на посещение във Вашингтон, предаде послание на Тръмп от Ким Чен-ун и покана за среща.
 
„Президентът Тръмп оцени високо приятните думи на южнокорейската делегация и президента на Южна Корея Мун. Той ще приеме поканата за среща с Ким Чен-ун на място и във време, които ще бъдат определени. Очакваме денуклеаризация на Северна Корея. Междувременно всички санкции и максимален натиск трябва да останат", се казва в изявлението на Сандърс.

Преди това директорът на южнокорейската Служба за национална сигурност Чун Ею-йо, който оглавява делегация във Вашингтон, съобщи пред репортери в Белия дом, че Ким Чен-ун е обещал да се въздържа от нови ядрени и ракетни тестове. Пратеникът на Сеул каза още, че Тръмп изразил желание да се срещне с лидера на Севера до месец май.
 
По-късно Тръмп заяви, че е постигнат "голям напредък" със Северна Корея, но санкциите срещу нея ще останат до сключването на споразумение, предоха осведомителните агенции.
 
"Ким Чен-ун е говорел пред южнокорейските представители за денуклеаризация, не само за замразяване на ядрените си оръжейни програми", написа Тръмп в Туитър.

"Без ракетни тестове на Северна Корея през този период. Голям напредък беше постигнат, на санкциите ще останат, докато бъде постиг

Източник: dariknews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини