Четвърти опит да тръгне делото КТБ

Спецсъдът ще направи четвърти опит да даде ход на делото КТБ. До момента то на три пъти не успява да започне. Преди около две седмици причината за това беше заболяване на един от 18-те подсъдими, предаде БГНЕС.

Основният подсъдим - банкерът Цветан Василев е получил призовката си в Белград в края на януари със съдебна поръчка. Той е в сръбската столица от началото на разследването за фалита на КТБ.

Четвърти опит да се даде старт на делото ще бъде направен на 27 февруари, когато адвокатите на 18-те подсъдими се готвят да искат прекратяване на делото за присвояването на близо 3 милиарда лева от затворената през юли 2014 година КТБ.

БГНЕС припомня, че на съд прокуратурата предаде банкера Цветан Василев и още 17 души. Това са Александър Панталеев, Илиан Зафиров, Георги Христов, Георги Зяпков, Елка Стойкова, Елена Инджева, Рангел Стойчев, Светлана Георгиева, Снежанка Велева-Стефанова, Маргарита Голева, Красимир Хаджидинев, Маргарита Петрова, Мария Димова, Борислава Тренева-Кючукова, Цветан Гунев, Румен Симеонов, Славияна Данаилова-Велева. Обвинителният акт във всичките му копия е над 210 000 страници.

Източник: БГНЕС

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини